Orientační nabídka


 

Ředitel J. Kubricht přivítal nové úředníky krajského úřadu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Ředitel J. Kubricht přivítal nové úředníky krajského úřadu

Tisková zpráva ze dne 3.1.2003

Nové zaměstnance Krajského úřadu Ústeckého kraje, kteří od 1. ledna letošního roku přešli na kraj ze zrušených okresních úřadů, dnes (3.1. 2003) přivítal oficiálně ředitel Krajského úřadu Ústeckého kraje Jiří Kubricht a první zástupce hejtmana Ústeckého kraje Jaroslav Foldyna.  V souvislosti s reformou veřejné správy bylo na krajský úřad delimitováno 176 zaměstnanců, celkem bude v roce 2003 zabezpečovat chod úřadu 394 zaměstnanců. Jiří Kubricht ve svém krátkém uvítacím proslovu připomněl nároky, které budou na jejich práci kladeny a zdůraznil nutnost zodpovědného a svědomitého přístupu. Jaroslav Foldyna (ČSSD) se krátce zmínil o úspěších při realizaci reformy veřejné správy a o potřebě jejího brzkého a úspěšného dokončení.

            Podle informace ředitele úřadu Jiřího Kubrichta bude Krajský úřad Ústeckého kraje pokud jde o počty úředníků „nejštíhlejším“ ze všech v republice. V nových prostorách, v  budově B krajského úřadu v Dlouhé ulici (bývalá budova České pojišťovny), od 2. ledna 2003 pracují odbory kultury a památkové péče, školství, mládeže a tělovýchovy a kontroly.

            Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc (ODS) nevidí reformu tak optimisticky. „Je to jenom plýtvání penězi daňových poplatníků a rozhodně nejsem přesvědčen o tom, že se tak správa věcí veřejných přiblíží lidem. Nelíbí se mi, že stát nám předal úředníky, ale už ne například budovy zrušených okresních úřadů nebo jejich vybavení, takže jsme se o to stejně museli postarat a utratit zbytečně další peníze,“ konstatuje hejtman na toto téma.

Připravila:      Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

                        Vojtěch Krump, odd. informací a styku s veřejností

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 3.1.2003 / 3.1.2003 | Zveřejnit od-do: 3.1.2003-3.4.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém