Orientační nabídka


 

Ředitelé krajských škol se sešli před začátkem školního roku

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ředitelé krajských škol se sešli před začátkem školního roku
Ve školním roce 2003/2004 nastoupí do prvních ročníků škol zřizovaných krajem (tj. středních škol) celkem 9224 žáků. Jedná se o přibližně stejný počet jako loni. Informace o stávce učitelů na školách zřizovaných krajem najdete v sekci Tiskové zprávy.
 

 
 

Ředitelé krajských škol se sešli před začátkem školního roku

Tisková zpráva ze dne 28.08.2003

 

Porada ředitelů škol Ústeckého kraje k zahájení školního roku proběhla dnes (28.08.2003) v sídle krajského úřadu Ústeckého kraje. Kromě ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem se jí zúčastnil člen krajské rady Pavel Kouda, ředitel krajského úřadu Jiří Kubricht, pracovníci odboru školství, mládeže a tělovýchovy, zástupce České školní inspekce a další hosté. V úvodu jednání popřál Pavel Kouda všem přítomným pedagogům v nadcházejícím školním roce mnoho úspěchů a trpělivosti. Zároveň připomněl, že oblast školství by se měla stát pro kraj prioritou. V souvislosti s tím také zmínil chystané rozdělení přebytku krajského hospodaření, při kterém by podle něj mělo být na školy pamatováno.

Během jednání informovali jednotliví ředitelé škol o tom, zda se jejich škola připojí 1. září k chystané stávce učitelů. Krajský úřad Ústeckého kraje má v současné době vyjádření 127 škol a školských zařízení zřizovaných krajem. Celkem se ke stávce připojí 46 zařízení, přičemž výuka nebude probíhat na 41 školských zařízení zřizovaných Ústeckým krajem. Učitelé na pěti školách se ke stávce připojí pouze symbolicky. 

Ve školním roce 2003/2004 nastoupí do prvních ročníků škol zřizovaných krajem (tj. středních škol) celkem 9224 žáků. Jedná se o přibližně stejný počet jako loni.

V současné době odbor školství, mládeže a tělovýchovy spolupracuje na přípravě krajského rozpočtu na příští rok, v souvislosti s tím informovali jeho pracovníci zástupce škol o  možnostech navýšení rozpočtu na provoz jednotlivých škol v příštím roce maximálně o 3,5 procenta. Na provoz škol zřizovaných krajem by mělo být vynaloženo přibližně 400 milionů korun.

Část jednání byla věnována možnostem jednotlivých škol čerpat prostředky z fondů Evropské unie. Ústecký kraj ve svém připravovaném rozpočtu počítá s prostředky, kterými pomůže v případech, kde čerpání evropských peněz vyžaduje finanční spoluúčast. Jeho zástupci apelovali na školy, aby nečekaly s přípravou potřebných projektů na pokyn ze strany Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a začaly na jejich přípravě pracovat s předstihem.

Na pořadu jednání byla také realizace Dlouhodobého záměru vzdělávání a rozvoje výchovně vzdělávací soustavy školství v Ústeckém kraji. Díky spolupráci ředitelů škol se podařilo výrazně zlepšit naplňování prvních ročníků oproti minulým letům a již se neotvíraly  obory s malým počtem přihlášených. V rámci optimalizace se počet právních subjektů v oblasti školství, které kraj převzal, postupně snižoval  z 189 na 165. Tyto změny povedou k zefektivnění fungování sítě škol v kraji a úsporám vynakládaných finančních prostředků.

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 29.8.2003 / 29.8.2003 | Zveřejnit od-do: 29.8.2003-29.9.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém