Orientační nabídka


 

Regionální rada odborových svazů Ústeckého kraje Českomoravské konfederace odborových svazů ČR

 

 
 
cmkos

Českomoravská konfederace odborových svazů (dále jen ČMKOS) je největší odborovou centrálou v České republice. ČMKOS je dobrovolným, otevřeným a nezávislým demokratickým sdružením 31 odborových svazů, jehož posláním je ochrana mzdových, pracovních a životních podmínek a práv zaměstnanců. Jako jeden ze sociálních partnerů se aktivně účastní tripartitních jednání s vládou a zaměstnavateli v rámci Rady hospodářské a sociální dohody ČR. ČMKOS je rovněž členem Evropské odborové konfederace (ETUC), Mezinárodní odborové konfederace (ITUC) a Odborového poradního výboru při OECD (TUAC).

Regionální rady odborových svazů sdružených v ČMKOS (dále jen RROS) jsou orgány ČMKOS, které reprezentují odborové svazy v daném kraji působící a jsou současně partnery všem krajským orgánům a institucím státního, komunálního a zaměstnavatelského sektoru.

K jejich ustavení došlo v roce 1999 jako důsledek rozčlenění České republiky podle zákona č. 347/97 Sb na 14 samostatných celků – krajů, na které byly v rámci reformy veřejné správy postupně převedeny důležité kompetence. Názvy RROS a jejich působnost jsou odvozeny od názvů a působnosti krajů.

Více informací zde: http://https://www.cmkos.cz/cs/obsah/229/regionalni-rady-odborovych-svazu

Zástupce RROS Ústeckého kraje vyjádřil podporu Paktu zaměstnanosti tímto způsobem: 

Hlavním cílem Paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje je zvýšit konkurenceschopnost Ústeckého kraje a zvýšit zaměstnanost v našem kraji. To lze dosáhnout pouze intenzivní spoluprací všech jeho členů. Členové paktu, kterými jsou Ústecký kraj - Krajská hospodářská komora Ústeckého kraje, Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, Univerzita J. E. Purkyně v Ústí n. L., Úřad práce ČR a Regionální rada odborových svazů ČMKOS Ústeckého kraje. Společně obsáhnou základní priority paktu. Jedná se především o trh práce a zaměstnanost; vzdělávání a konkurenceschopnost; společenská odpovědnost firem; sociální oblast a rovné příležitosti; podpora průmyslového regionu a vyloučených lokalit. Za dobu existence paktu se podařilo prokázat, že je pro rozvoj regionu ve všech základních oblastech prospěšný. Do budoucna zůstává maximální podpora tvorby nových pracovních míst, vyjednání maximální podpory pro Ústecký kraj z centrálních orgánů pro naše občany, ale i podnikatelé či neziskový sektor. V budoucím období se spolu s ÚP Ústí nad Labem hodláme maximálně zaměřit na mladé lidi, kteří jsou nezaměstnaní či nemají ukončené vzdělávání. Zvýšenou pozornost též budeme věnovat myšlence podpory spolupráce firemního prostředí a škol. Potřebujeme více propojit teoretickou výuku s reálnou praxí, zejména u technických oborů. V každém případě je pro občany, zaměstnance a ÚK Pakt zaměstnanosti velice prospěšný.

Miloslav Borovička, místopředseda RROS ÚK ČMKOS

 
Zodpovídá: Bc. Edita Kovaříková
Vytvořeno / změněno: 21.3.2022 / 21.3.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém