Orientační nabídka


 

Regionální tripartita posílena o nové členy

hs
Vstup Krajské hospodářské komory a Svazu podnikatelů ve stavebnictví odsouhlasili na svém sněmu konaném 22. června členové Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje (HSR-ÚK), jejímž členem je od loňského roku také Ústecký kraj. Krajská tripartita tak rozšířila zastoupení zaměstnavatelských organizací, což podle její předsedkyně Gabriely Nekolové přispěje k intenzivnějšímu hájení zájmů podniků v regionu.
 

 
 

Vedle procedurálních bodů projednali účastníci jednání řadu aktuálních téma souvisejících s rozvojem kraje. Gabriela Nekolová informovala o připraveném plánu Restart (Akční plán Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Karlovarského a Moravskoslezského kraje), který už v pondělí 26. června projedná vláda. Právě na jejím rozhodnutí záleží, zda bude rozvoj regionu posílen o plánovaných 42 miliard korun. Restart regionu ocenil už v minulosti také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. „Ostatní kraje si nedovedou představit, jaké problémy tu musíme řešit, a proto je velice těžké nějaký program připravit a také ho ve vládě prosadit. Důležité je, aby na to navázaly konkrétní kroky,“ řekl k tématu.

Zástupce Palivového kombinátu Ústí nad Labem představil přítomným členům sněmu další ze strategických dokumentů, který byl v uplynulých měsících zpracováván z podnětu HSR-ÚK a bude projednán vládou - Koncepci správy a využití území po těžbě. Materiál řeší revitalizace ploch, kde je již těžba ukončena nebo bude končit v následujících letech, a pravidla, jak s nimi zacházet. Tyto plochy mohou být následně využity pro potřeby občanů či hospodářských subjektů.

Dalším bodem programu jednání byl 3. ročník soutěže „Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost“, kterou vyhlašuje HSR-ÚK spolu s Radou kvality ČR. Soutěž má bezesporu stoupající tendenci, do 20. června, kdy byl ukončen příjem přihlášek, evidují organizátoři 32 přihlášených subjektů, tedy o pět organizací více než loni. Ústecký kraj tak zvyšuje svoji společenskou odpovědnost, což pro něj může být bezesporu další konkurenční výhodou.

HSR-ÚK je zřízena jako iniciativní, koordinační a dohodovací subjekt pro jednání s vládou ČR, ministerstvy, ústředními správními úřady a orgány Ústeckého kraje v otázkách hospodářského a sociálního rozvoje Ústeckého kraje. Cílem HSR-ÚK je vyvážený a sociální rozvoj Ústeckého kraje a zvyšování úrovně jeho obyvatel.

hs
Gabriela Nekolová

hs

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 23.6.2017 / 23.6.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém