Orientační nabídka


 

Rekonstrukce Nového Hradu v Jimlíně

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Davida Hertla, Český rozhlas Sever, redakce Louny - Žatec (d.hertl@worldonline.cz)
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ Český rozhlas Sever, redakce Louny - Žatec, (d.hertl@worldonline.cz) ze dne 7.11. 2005

 

Dotaz (v původním znění):

Rekonstrukce zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun: probíhalo výběrové řízení "OM Louny-reko Jimlín I., II. etapa". V jaké je celá věc fázi? Kdy začne rekonstrukce zámku? Na kolik přijde? Co se bude opravovat? Jak bude zámek po opravě využíván? Bude nutná ještě nějaká další oprava, nebo toto je už poslední?

 

Odpověď:

Rada Ústeckého kraje na své schůzi 17.10 rozhodla o přidělení veřejné zakázky  „OM Louny - REKO Jimlín I., II.etapa“ uchazeči Pavel Šilhánek, Kryry. V současné době se čeká na případné námitky účastníků výběrového řízení. Pokud nebudou podány, bude pravděpodobně příští týden uzavřena smlouva a poté bude zhotoviteli předáno staveniště. Předmětem investiční akce je oprava přípojek elektřiny (včetně trafostanice), oprava přípojky vody, bude se také řešit odkanalizování objektu. Dále proběhne oprava hospodářských budov na prvním nádvoří, kde vznikne bufet pro turisty a prostory pro výstavu historických řemesel, prostory pro správu zámku a přednášková místnost. Úpravami projdou také 4 místnosti na 3. nádvoří, které budou sloužit jako depozitáře (umístěna zde bude část sbírek ze zámku Litvínov)  a proběhne i oprava kašny na prvním nádvoří. Realizace těchto oprav si vyžádá 10,9 milionu korun (bez DPH) a stavební firmy by je měla provést do 46 týdnů od výzvy k převzetí staveniště.  

Na tuto etapu rekonstrukce by měly v budoucnu navázat další práce, například restaurování  unikátních dřevěných záklopových stropů, dokončení oprav barokních sálu tak, aby mohly být využívány pro pořádání kulturních akcí atp..

Zámek bude zpřístupněn turistům, bude sloužit pro pořádání nerůznějších výstav a částečně bude využíván také jako depozitář.

 

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 29.11.2005 / 29.11.2005 | Zveřejnit do: 7.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém