Orientační nabídka


 

Rekonstruovaná Konzervatoř v Teplicích se slavnostně otevřela

ff
Nové rekonstruované prostory teplické konzervatoře se dnes 14. června slavnostně otevřely. Symbolické přestřižení pásky obstarala hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, asistoval ji ředitel teplické konzervatoře Milan Kubík. Práce byly zahájeny v březnu loňského roku, celá rekonstrukce vyšla na 103 miliony korun.
 

 
 

Ke škole přilehající budova, která patří konzervatoři již od roku 1995, nebyla využívána pro její velmi špatný technický stav. Proto se vedení Ústeckého kraje rozhodlo pro její rekonstrukci s cílem rozšířit prostory velmi prestižní školy Ústeckého kraje. Uvnitř budovy ve zbrusu novém kabátě se nyní nachází velký sál, který bude sloužit především jako zkušebna orchestru. Zde také proběhlo slavnostní předání rekonstruovaných prostor.

„Konzervatoř v Teplicích si rozhodně nové prostory zasloužila. Přeji profesorům i studentům, aby moderní prostředí přispělo k ještě větším úspěchům a ještě lepším výsledkům této krajské věhlasné školy,“ řekla při zahájení hejtmanka Jana Vaňhová.

Ředitel školy neopomenul ve svém projevu jednak vyzdvihnout zájem kraje o zlepšení prostor konzervatoře a jednak poděkovat všem realizátorům projektu, od projektantů, přes dodavatele stavby včetně stavebního dozoru. „Bez těchto všech politiků a odborníků, kteří se výrazně angažovali na uskutečnění této rekonstrukce, by záměr opravy dříve zanedbané budovy zůstal možná jen na papíře,“ řekl při poděkování ředitel Milan Kubík.

Rekonstrukce pamatovala po technické a provozní stránce na vše. Budova je vybavena vzduchotechnikou, prosklené schodiště s výtahem propojuje rekonstruovanou budovu se sousedním objektem konzervatoře. Do místa v husté zástavbě se vklínila zcela nová pětipodlažní přístavba s dalšími učebnami, režijní místností a technickým zázemím. Součástí stavební činnosti byla také úprava přiléhajících dvorů.

Investiční akce se uskutečnila za přispění strukturálních fondů z Regionální rady regionu Severozápad. Dotace tvořila 92,5 % nákladů, kraj se podílel spoluúčastí ve výši 7,5 procenta.

OÁZA, jak studenti zbrusu novou budovu pojmenovali, začne sloužit od 1. září 2011.

 

7
O úvodní proslovy při slavnostním otevření nových prostor teplické konzervatoře se postarala hejtmanka Jana Vaňhová a ředitel školy Milan Kubík

t

s

t

kk
Mozartovu Malou noční hudbu přednesl při slavnostním ceremoniálu otevření nových prostor konzervatoře studentský orchestr

bb
Následovalo i poutavé vystoupení sestavy bubeníků

bu

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 14.6.2011 / 14.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém