Orientační nabídka


 

Rekultivace jedné průmyslové oblasti v Ústi

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Kateřinu Koubovou, MFDNES (Katerina.Koubova@mfdnes.cz])
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ Kateřina Koubová, MFDNES (Katerina.Koubova@mfdnes.cz]) ze dne 21. 4. 2004

 

Dotaz (v původním znění):

Rada bych věděla, zda už finišujete první projekty a zhruba oblasti, do kterých míří. Mam pocit, ze je tam rekultivace jedné průmyslové oblasti v Ústi, je to tak?

 

Odpověď:

V Ústeckém kraji se v současné době úspěšně rozvijí projekt zaměřený na strategie regenerace brownfields v České republice. Jedná se v podstatě o postupy, které vrátí vybrané zdevastované, nefunkční a opuštěné průmyslové areály pro hospodářské využití. Projekt spolu s krajem připravuje britská firma Parsons Brinckerhoff, podílí se také Ministerstvo životního prostředí a vládní agentura CzechInvest. Celý projekt je financován z předstupních prostředků Evropské unie, konkrétně z dotační agendy Phare 2001 a měl by stát přibližně 1,75 milionů euro. Tento projekt slouží jako efektivní příprava pro další čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů EU. Pro vybranou lokalitu typu brownfields, bude, jako pro vzorový příklad, připravena určitá „kuchařka“, která umožní přípravu dalších projektů financovaných z evropských strukturálních fondů. Pro realizaci tohoto projektu byl vybrán areál bývalé tlakové plynárny Užín u Ústí nad Labem.

 

Obecně se dá říci, že Ústecký kraj bude v rámci čerpání strukturálních fondů EU  podporovat zejména ty projekty, které přispějí k vytváření nových pracovních míst a tím k trvalému snižování nezaměstnanosti a projekty, které zvýší vzdělanost v kraji. Dále se zaměří na projekty, které přispějí ke změně image Ústeckého kraje, tedy ty, které podpoří rozvoj cestovního ruchu, zvláště pak tradičního odvětví cestovního ruchu v Ústeckém kraji, kterým je lázeňství.

 

 

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 27.4.2004 / 27.4.2004 | Zveřejnit do: 27.5.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém