Orientační nabídka


 

Říjnové veletrhy cestovního ruchu v Polsku lákaly do Ústeckého kraje

foto
Ústecký kraj se prezentoval na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Vítr a voda v Katowicích 2018. Vzhledem k ideálnímu načasování veletrhu před zimní sezonou 2019 se Ústecký kraj zaměřil hlavně na propagaci zimních středisek v Krušných horách.
 

 
 

Návštěvníci veletrhu přesně poptávali, co je na našem kraji zajímá. Například kapacita skiareálů, sněhové podmínky a hlavně nabídka ubytování. Zájem o Krušné hory předčil očekávání, a to zejména kvůli příznivým cenám skipasů ve Skiareálu Klínovec a Klíny a poměrně dobré dojezdové vzdálenosti z Katowic oproti Alpským zemím. Tradičně navštěvované destinace Jeseníků a Krkonoš jsou pro polské turisty již přeplněné.


Kromě zimní nabídky, tradičně vede zájem o destinaci České Švýcarsko. Dále díky masivní reklamě Žateckého piva v polské televizi, poptávali i destinaci Dolní Poohří neboť minipivovary jsou v Polsku velmi atraktivní.


Ústecký kraj se účastnil také Mezinárodního veletrhu cestovního ruchu World Travel show ve Varšavě – Nadarzynie, který je jeden z největších ve střední Evropě. Letošním partnerem veletrhu bylo USA, které na veletrhu mělo největší expozici. Ústecký kraj prezentoval nabídku cestovního ruchu ve společné expozici České republiky, kterou pro vystavovatele připravilo zastoupení Czechtourism v Polsku.


Vzhledem k tomu, že veletrh cestovního ruchu byl spojen s veletrhem karavanů, obytných vozů, kempingového vybavení a jachet, nebývalý zájem byl o kempování v Ústeckém kraji. „Zájem o náš region byl velký, návštěvníci poptávali především nabídku ubytování v Ústeckém kraji a nabídku skiareálů v Krušných horách. Tradiční preference Českého Švýcarska na polských veletrzích zde nebyla tak velká, naopak větší vzdálenost Varšavy od Ústeckého kraje podněcovala návštěvníky k většímu zájmu o turistiku v Ústeckém kraji a to s delší délkou přenocování,“ řekl krajský radní pro cestovní ruch Zdeněk Matouš.


Zájem touroperátorů byl o největší atraktivity Ústeckého kraje s přenocováním v krajském městě Ústí nad Labem, poptávali jednodenní trasy výletů. Velkou devizou tohoto veletrhu byl mezinárodní sjezd několika stovek karavanistů, kteří po celou dobu trvání veletrhu kempovali v areálu výstaviště a poptávali tipy na dovolenou a zážitky v Ústeckém kraji. Propagační materiály, kterými Ústecký kraj disponuje, jsou na vysoké úrovni, což komentovali i návštěvníci, obzvlášť kladně hodnotí kompletního Průvodce po Ústeckém kraji a mapy turistických destinací v regionu.

 

Připravila Ing. Ellen Herzogová

foto

foto

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 1.11.2018 / 1.11.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém