Orientační nabídka


 

„Rodina“ Dopravy Ústeckého kraje se od prosince rozrůstá o městské hromadné dopravy v Chomutově, Jirkově a Varnsdorfu

Mapa linek
Integrace veřejné dopravy v Ústeckém kraji pokračuje tarifním sjednocením v dalších velkých městech. Od 11. prosince se připojují městské hromadné dopravy v Chomutově, Jirkově a Varnsdorfu k tarifu Dopravy Ústeckého kraje (DÚK). Do života se tak uvádí podzimní rozhodnutí Rady Ústeckého kraje a rad uvedených měst. Tato města se přidávají k Teplicím, Ústí nad Labem, Děčínu a Bílině a rozšiřují pomyslnou rodinu integrovaných městských doprav v Ústeckém kraji.
Tisková zpráva ze dne 14. listopadu 2016
 

 
 

Od 11. prosince letošního roku budou na linkách MHD Varnsdorf a MHD Chomutova a Jirkova uznávány jízdní doklady DÚK. Uznávání dokladů bude platit i obráceně. V zónách 371, 501 a 511 budou v zelených autobusech uznávány integrované jízdenky příslušných MHD. Slogan Dopravy Ústeckého kraje „Jeden cíl, jedna jízdenka, mnoho možností“ vystihuje výhodnost celého systému. S jízdenkou DÚK se lidem usnadní cestování do cílového místa kdekoliv v kraji. Cestující budou moci využít různé integrované dopravce a přestupovat mezi nimi bez rozdílu, zda se jedná o MHD, zelené autobusy, vlaky, nostalgické motoráčky, nebo osobní lodě. Integrace rozšíří varianty cestování bez potřeby kupovat při přestupech více jízdenek. Jízdenku kamkoliv v kraji si cestující kromě již fungující sítě DÚK pořídí i v městském autobuse či trolejbuse nebo v dopravních kancelářích MHD.

 

V MHD Chomutova a Jirkova se u čísel linek před stávající dvojčíslí zavádí předčíslí 3. Zavádí se možnost úhrady platební kartou a ruší se některé druhy jízdenek, které nebyly příliš využívány. I v rámci městské dopravy se začne počítat jízdné podle zón, nebude tedy již třeba hlídat počet zastávek, ale jen časovou platnost jízdenky. Chomutovské a jirkovské Buskarty nebudou integrovány a bude je možné buď vrátit, nebo je dále používat. Spolu s již vydanými jízdními doklady zůstanou v platnosti pro vozy MHD. Ve Varnsdorfu se nově zavádí krátkodobá přestupní patnáctiminutová jízdenka. Cestujícím z ostatních částí kraje integrace umožní využití jízdenek DÚK i v městských autobusech a trolejbusech Chomutova, Jirkova a Varnsdorfu. Ti, kteří přijedou do těchto měst meziměstskou linkou DÚK mohou pokračovat v cestě městskou dopravou bez potřeby kupovat další jízdenku, pokud jim ještě časově platí.

 

„S integrací veřejné dopravy v kraji jsme začali v roce 2015, kdy se povedlo zavést společný tarif pro zelené linkové autobusy i MHD Teplice. Průlomovým integračním rokem byl ale až letošní rok, kdy jsme postupně do jednotného systému DÚK zapojili vlaky, MHD v Ústí nad Labem, Děčíně a Bílině a dokonce i turistické nostalgické motoráčky a osobní lodě. Nynější zapojení MHD Chomutova, Jirkova a Varnsdorfu jen dokresluje dynamický rozvoj aktuálně nejmladšího integrovaného dopravního systému v Čechách,“ rekapituluje radní pro dopravu Jaroslav Komínek a jedním dechem dodává: „Rádi bychom v integraci veřejné dopravy v Ústeckém kraji pokračovali zapojením dalších měst nebo přívozů na Labi“.

 

Bližší informace naleznete na stránkách www.dopravauk.cz nebo v informačních kancelářích dopravců.

 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 14.11.2016 / 14.11.2016 | Účinnost od-do: 14.11.2016-14.12.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém