Orientační nabídka


 

Rodinný dobrodružný film Tichá pošta se začne natáčet v Zubrnicích

Již příští týden přijedou do zubrnického skanzenu filmaři, aby zde natáčeli rodinný dobrodružný film Jána Sebechlebského Tichá pošta založený na skutečných událostech. Dojemný příběh se odehrává v Krkonoších na sklonku druhé světové války, kdy se skupina dětí rozhodne zachránit sestřeleného francouzského pilota. Princip akce připomíná hru na tzv. tichou poštu, kdy si dětští hrdinové předávají pilota mezi sebou napříč vesnicemi jako utajenou zprávu ve škole. V této riskantní hře nasazují svůj život, musí přelstít hlídky německé okupační armády, zrádce i udavače a také přežít krutou nelítostnou zimu na horách.
Tisková zpráva ze dne 30. ledna 2024
01
 

 
 

V Ústeckém kraji se bude pracovat deset z celkových 32 natáčecích dnů, a to především v Zubrnicích – ve skanzenu a na železniční stanici. Zubrnická museální železnice zajišťuje dodávku historického vlaku. Na území kraje se pak bude natáčet ještě v Králově Mlýně a v Terezíně.

„Filmová kancelář  Ústeckého kraje ve spolupráci s filmaři zajistila pro tento film skvělé lokace. Navíc díky Zubrnické museální železnici ožije znovu historická železniční trať s autentickou parní lokomotivou. Těším se na film nejen kvůli místům našeho kraje, ale hlavně kvůli příběhu podle předlohy Jiřího Stránského,“ řekl náměstek hejtmana pro kulturu a cestovní ruch Jiří Řehák.

Film vzniká podle předlohy respektovaného spisovatele, scenáristy a dramatika Jiřího Stránského. Pod scénářem je spolu s režisérem Sebechlebským podepsaná i jeho dcera Klára Formanová. Příběh o odvaze, přátelství a hrdinství se bude natáčet v zimě v Ústeckém a Libereckém kraji a v dalších atraktivních lokacích, např. ve skanzenu Zubrnice, v malebném Kořenově, na Jizerce, v Horní Dušnici nebo například v Kryštofově údolí, na Slovensku v Oravské lesné či ve skanzenu Vychylovka. Film realizují společnosti 8Heads Productions s.r.o. a Arinafilm s.r.o.

V dospělých rolích diváci uvidí například Matěje Hádka, Judit Bárdos Pecháček, Karla Dobrého nebo skvělé slovenské herce Daniela Fischera a Romana Poláčika.

Snímek vstoupí do kin 27. února 2025, v roce významného výročí osmdesáti let od konce druhé světové války.

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 30.1.2024 / 30.1.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém