Orientační nabídka


 

Románské křídlo teplického zámku je jedinečnou ukázkou stavební historie

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Románské křídlo teplického zámku je jedinečnou ukázkou stavební historie
Románské křídlo teplického zámku, ve kterém sídlí Muzeum Teplice, příspěvková organizace Ústeckého kraje, prochází v současné době rozsáhlou rekonstrukcí. Její součástí je také podrobný archeologický průzkum budovy, který přinesl řadu zajímavých zjištění.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 7.7.2006

 

Románské křídlo teplického zámku je jedinečnou ukázkou stavební historie

 

Románské křídlo teplického zámku, ve kterém sídli Muzeum Teplice, příspěvková organizace Ústeckého kraje, prochází v současné době rozsáhlou rekonstrukcí. Její součástí je také podrobný archeologický průzkum budovy, který přinesl řadu zajímavých zjištění. S dosavadními výsledky práce archeologů teplického muzea a postupem rekonstrukce, na kterou kraj vyčlenil ze svého rozpočtu 35 milionů korun se při své návštěvě seznámili náměstek hejtmana Petr Fiala a krajský radní René Budjač. „Podle archeologů, je tato část teplického muzea jedinečnou ukázkou stavební historie jejíž počátek spadá do románského období, nikdo z nich přitom netušil, že románská část stavby je tak dobře zachovalá. Zástupci muzea přišli s návrhem, aby se částečně změnil projekt rekonstrukce tohoto křídla zámku a byla vytvořena expozice, která návštěvníkům unikátní stavební vývoj přiblíží. Změnu projektu musí pochopitelně projednat rada kraje a tak jsme se chtěli o stavu věci přesvědčit přímo na místě,“ uvedl Petr Fiala.

Zástupci kraje se s teplickými archeology dohodli, že předloží svůj návrh podrobně rozpracovaný. Následně ho po finanční stránce posoudí odbor investic krajského úřadu a projedná Rada Ústeckého kraje. „Odborníci považují románské křídlo teplického zámku v rámci České republiky za unikát a tak by jistě stálo za to zpřístupnit ho veřejnosti. Kraj má pochopitelně peníze na investiční akce, mezi které rekonstrukce patří, již rozdělené, budeme ale hledat způsob, jak návrh teplických archeologů realizovat, například prostřednictvím evropských dotačních zdrojů,“ řekl Petr Fiala.

 

 

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Románské křídlo teplického zámku je jedinečnou ukázkou stavební historie

Románské křídlo teplického zámku je jedinečnou ukázkou stavební historie

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 11.7.2006 / 11.7.2006 | Zveřejnit od-do: 10.7.2006-10.8.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém