Orientační nabídka


 

ROP Severozápad bude zjišťovat zájem potenciálních žadatelů

r
Máte zájem o dotace z Regionálního operačního programu Severozápad? S touto otázkou se v nejbližších dnech obrátí zástupci operačního programu na kraje, města, obce, neziskové organizace i podnikatele v Ústeckém a Karlovarském kraji.
 

 
 

„Musíme zjistit, jak velký bude v případě obnovení činnosti ROP Severozápad zájem o dotace. Mimo jiné i proto, že Evropská komise i ministerstva nás ujistili, že prostředky z případné korekce by v Regionálním operačním programu Severozápad zůstaly a rozdělovaly by se v rámci regionu. Pokud neprokážeme schopnost vyčerpat všechny zbývající i budoucí finance, budou finanční prostředky převedeny do jiných operačních programů,“ řekl předseda Regionální rady Petr Navrátil. Pokud prostředky z korekce v operačním programu zůstanou, byly by pro podporu projektů k dispozici přibližně 4 miliardy korun navýšené o případnou korekci.

V rámci šetření se bude odborná firma, která pro operační program průzkum zajišťuje, potenciálních žadatelů ptát především na to, jaké je zaměření jejich projektů, kdy by mohly být realizovány a jaký je jejich finanční objem. „Pevně věřím, že se nám chod ROP Severozápad podaří obnovit. Podmínkou pro jeho opětovné spuštění je právě i hlubší a aktuální znalost možností vyčerpání jak současné zbývající alokace, tak i prostředků z případné korekce,“ uvedl Petr Navrátil.

Šetření, které zjistí zájem o dotace, je jedním z řady kroků, které Regionální rada Severozápad a její úřad podnikají pro obnovení činnosti Regionálního operačního programu Severozápad. Na základě připomínek a doporučení Evropské komise a ministerstev byly již například provedeny změny v systému hodnocení projektů, došlo k úpravě postupu při výběru externích hodnotitelů a změnila se i některé kritéria, na základě kterých jsou projekty posuzovány.

 

Kontakt:

Vojtěch Krump
oddělení komunikace a publicity
Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad
Masarykova 3488/1 400 01  Ústí nad Labem
tel.: 475 240 614, 736 650 717
email: vojtech.krump@nuts2severozapad.cz

www.nuts2severozapad.cz

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 14.1.2013 / 14.1.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém