Orientační nabídka


 

ROP Severozápad: obnovení proplácení dotací se blíží

96
Příjemci dotací z Ústeckého a Karlovarského kraje se na začátku října dočkají obnovení proplácení finančních prostředků z ROP Severozápad. „Regionální rada regionu soudržnosti Severozápad již od Ministerstva pro místní rozvoj obdržela Rozhodnutí o poskytnutí dotace na předfinancování projektů předložených do operačního programu. Jde o dokument, kterým ministerstvo umožňuje proplácení dotací pro již realizované projekty,“ uvedl předseda Regionální rady Petr Navrátil.
 

 
 

Vydání Rozhodnutí je závěrečným krokem pro obnovení činnosti ROP SZ.  Předcházelo mu usnesení Zastupitelstev Ústeckého a Karlovarského kraje o poskytnutí  finančních prostředků Regionální radě  jako dotace na úhradu podílu korekce, kterou u ROP Severozápad požaduje Evropská komise. Tyto prostředky kraje získaly od Ministerstva financí ČR jako tzv. návratnou finanční výpomoc Regionální rada z těchto prostředků uhradí pouze část korekce, další část pak bude postupně hrazena z takzvaného bufferu.

Proplácení dotací z ROP Severozápad bylo zastaveno v létě 2012. „V současné době čeká na prostředky z operačního programu několik desítek příjemcům dotací z řad měst, obcí, podnikatelů či příspěvkových organizací. ROP v první vlně proplatí 53 příjemcům 1,6 miliardy korun. Podmínkou pro proplacení dotací pro projekty či jejich etapy pochopitelně je, že žádosti o platby, které příjemci podali, prošly úspěšně kontrolou ze strany Úřadu Regionální rady a nejsou pozastaveny, například z důvodu policejního vyšetřování,“ uvedl Petr Navrátil.

Dotace z ROP Severozápad se dočká například město Jílové, které má získat 64 milionů korun na rekonstrukci náměstí nebo město Děčín, které čeká mimo jiné na dotaci 68 milionů korun za úspěšnou přestavbu objektu Atlantik na městskou knihovnu. Bezmála 46 milionů korun bude pak směřovat do Karlových Varů, které dotaci z ROP využily na výstavbu krytého plaveckého bazénu. Více než 18 milionů korun za úspěšně dokončený projekt revitalizace komunikací včetně víceúčelových stezek pro pěší a cyklisty se dočká město Cheb.

 

Kontakt:

Vojtěch Krump
tiskový mluvčí
Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad
Berní 2261/1, 400 01 Ústí nad Labem
tel.: 475 240 676, 736 650 717
email: vojtech.krump@nuts2severozapad.cz

www.nuts2severozapad.cz

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 26.9.2013 / 26.9.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém