Orientační nabídka


 

Roudnice má novou základnu Zdravotnické záchranné služby

up
V pátek 17. 6. 2016 byly slavnostně uvedeny do provozu nové prostory výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje (ZZS) v Roudnici nad Labem za účasti hejtmana Oldřicha Bubeníčka, ředitelů krajských složek integrovaného záchranného sytému (IZS) a dalších významných hostů. Výstavba nové základny se uskutečnila během necelého roku a vyžádala si náklady téměř 20 milionů korun.
 

 
 

„Díky Ústeckému kraji, který je zřizovatelem ZZS, bylo v posledních letech rekonstruováno nebo nově vystavěno osm výjezdových základen záchranné služby a byly pořízeny desítky nových moderně vybavených vozidel ZZS,“ řekl při zahájení provozu ředitel ZZS ÚK Ilja Deyl.

„Vážím si práce našich zdravotnických záchranářů a všech příslušníků složek IZS. Záchranka, hasiči i policie v našem kraji má vysoký kredit, kraj se k tomu snaží přispívat dotacemi a investicemi. Složky IZS jsou připraveny na zásah v každé mimořádné situaci. Přesto si přeji, aby těch ostrých zásahů, kdy jde o lidské životy, zdraví a majetek, bylo co nejméně,“ popřál záchranářům Oldřich Bubeníček.

Slavnostního uvedení do provozu se zúčastnil 1. náměstek hejtmana Stanislav Rybák, radní Jitka Sachetová a Ladislav Drlý a starosta Roudnice nad Labem Vladimír Urban. Novou stanici ZZS si přijeli prohlédnout i představitelé dalších složek IZS, a to v čele s ředitelem Hasičského záchranného sboru ÚK Romanem Vyskočilem a ředitelem Krajského ředitelství policie ÚK Jaromírem Knížetem.

Základna ZZS v Roudnici měla sídlo původně ve středu města v pronajatých prostorech a nyní je „ve svém“ na strategické pozici těsně za městem a v blízkosti dálnice D8 a roudnického letiště.

Stavba byla realizována v období srpen 2015 až květen 2016, kolaudační souhlas k užívání byl dán 20. 5. 2016, a tak běžný provoz v novém objektu byl spuštěn již ve čtvrtek 26. 5. 2016. Investorem byl Ústecký kraj, zhotovitelem stavby byl North stav a.s., se sídlem v Ústí nad Labem. Celková cena včetně projektové dokumentace, technického dozoru, koordinátora BOZP atd. je 19,14š mil. Kč (vč. DPH), stavební práce činí 17,822 mil. Kč (vč. DPH), vše financováno Ústeckým krajem.

Ročně ZZS ÚK (2015) přijme, vyhodnotí a vyřeší více než 125 tisíc tísňových volání tj. v průměru 14 přijatých tísňových volání za hodinu. Na základě těchto tísňových volání se následně uskuteční více než 82 tisíc výjezdů ZZS ročně tj. 226 za den. Počet přijatých tísňových volání i počet výjezdů ZZS každý rok narůstá. Z toho základna ZZS Roudnice n. L. v roce 2015 uskutečnila přes tři tisíce výjezdů, tj. přibližně osm výjezdů za den.

Připravil: OMK

Zdroj: Prokop Voleník, tiskový mluvčí ZZS ÚK


r
Nová základna ZZS leží doslova pod Řípem

r

r

 

r

 

r

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 17.6.2016 / 17.6.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém