Orientační nabídka


 

Roudnická střední škola má opravenou budovou v blízkých Vědomicích

P.Kouda ve Vědomicích
Zástupce hejtmanky Ústeckého kraje Pavel Kouda (vedle na snímku) dnes slavnostně otevřel budovu roudnické střední školy, respektive její odloučené pracoviště v blízkých Vědomicích. Náročná rekonstrukce si vyžádala kromě investičních nákladů z rozpočtu kraje také téměř 22 milionů korun z Regionálního operačního programu.
 

 
 

Tisková zpráva ze 6. května 2010

V Roudnici nad Labem jsou dvě střední školy, které spravuje jako své příspěvkové organizace Ústecký kraj. Kromě gymnázia tu sídlí také Vyšší odborná škola a Střední odborná škola. Je perspektivní školou našeho kraje se stabilním počtem žáků, kteří odsud odcházejí jako odborníci pro management firem se zaměřením na EU, vzdělaní lidé z ekonomického lycea,  agropodnikání a také z oboru dopravní prostředky. Právě v tomto zaměření mají žáci rozšířenou výuku fotbalu a jejich fotbalová farma (ale také školní statek) je ve Vědomicích na druhém labském břehu.

  Objekt ve zmíněné obci je odloučeným pracovištěm roudnické školy a po ničivých povodních v roce 2002 musel být z mnoha důvodů uzavřen. Po roční rekonstrukci byl ovšem právě dnes, ve čtvrtek 6. května, znovu otevřen. Stavba, která budovu ve Vědomicích (mimochodem: obec zvítězila v roce 2007 v celokrajské soutěži Vesnice roku) zásadně změnila nyní nabízí žákům zcela nové vnitřní prostory včetně tělocvičny –části fotbalového hřiště s nejmodernějším umělým trávníkem-, učeben, šaten, posilovny i zázemí s vířivkami. Nová je také jídelna a kabinety pedagogů a mladým fotbalistům rovněž slouží zcela nová učebna teorie umění s fotbalovým míčem.

   Malé slavnosti na dvoře Fotbalové farmy VOŠ a SOŠ Roudnice nad Labem se zúčastnili představitelé Ústeckého kraje i jeho krajského úřadu, zástupci okolních měst a obcí, spokojení členové vedení roudnické „vošky“ a samozřejmě také samotní žáci s posilami, kterými byla děvčata tanečního kroužku stejné školy. Ta roztleskala hosty vědomické slávy k bouřlivému aplausu pěknému dílu. Nechyběli ani někteří významní čeští fotbaloví internacionálové, kteří v předcházejících letech roudnické fotbalisty (a budoucí odborníky oboru dopravní prostředky) vedli a trénovali. Rekonstrukce vědomického objektu VOŠ a SOŠ přišla na více než 27 milionů korun, a to z evropských zdrojů prostřednictvím Regionálního operačního programu Severozápad a z krajského rozpočtu.

 

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

1

2
Hovoří zástupce hejtmanky Pavel Kouda.

3
Zleva Oldřich Bubeníček, předseda zastupitelského výboru pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost,

Jiří Smrčka, vedoucí investičního odboru a Štěpán Harašta, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy krajského úřadu

4

Zcela vpravo je ředitel VOŠ a SOŠ J. Nehyba

 

5

6
Novou šatnu mladých fotbalistů navštívil také bývalý československý fotbalový internacionál Karol Dobiaš.

Před pár lety tady ve Vědomicích žáky roudnické školy trénoval.

 

7

8

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 6.5.2010 / 6.5.2010 | Schváleno / Zrušeno: 6.5.2010 / 5.6.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém