Orientační nabídka


 

Rozvoj technického vzdělávání na Děčínsku

1
Střední škola lodní dopravy a technických řemesel Děčín představila svým sociálním partnerům ojedinělý projekt s názvem „Rozvoj technického vzdělávání na Děčínsku“. Poskytovatelem dotace je Ústecký kraj v rámci globálního grantu Zvyšování kvality ve vzdělávání v Ústeckém kraji II OP VK. Tento projekt poběží téměř tři roky a klade si za cíl vytvořit dlouhodobý systém komunikace a intenzivní spolupráce mezi střední školou, 15 základními školami z Děčína a jeho okolí a 12 významnými zaměstnavateli. Cílí na propojení teorie se skutečnou praxí a vychází přímo z potřeb zaměstnavatelů
 

 
 

Tisková zpráva z 9. února 2012

 

Projekt na jedné straně reaguje na konkrétní poptávku firem po absolventech s technickým vzděláním, kteří mají odbornou praxi, na straně druhé řeší nedostatečný zájem vycházejících žáků ZŠ o studium technických oborů. V projektu proto půjde o dlouhodobé cílené působení na žáky ZŠ formou popularizace technického vzdělávání (pracovní vyučování žáků ZŠ  přímo v dílnách SŠ, odborný výcvik žáků SŠ v provozech zúčastněných firem, vydávání pravidelného zpravodaje „Šance“, exkurze do provozů jednotlivých zaměstnavatelů, dny řemesel na SŠ apod).

Jedním z výstupů projektu bude také inovace dvou školních vzdělávacích programů tříletých oborů s výučním listem Obráběč kovů a Strojní mechanik tak, aby vyučovací metody a formy odpovídaly současným požadavkům.

„Je konečně třeba překonat mezi lidmi neustále přežívající předsudky, že strojírenství je „černé řemeslo“, že učební obory jsou pro méně schopné žáky a že strojírenské obory nejsou vhodné pro dívky. Opak je pravdou a dokládá to skutečnost, že absolventi těchto oborů nejsou v evidenci úřadu práce a jejich průměrný výdělek po vyučení je nesrovnatelný s některými jinými obory. Právě s tím chceme prostřednictvím projektu seznámit žáky, učitele i rodiče v okrese Děčín,“ řekla k projektu ředitelka školy Jana Férová.

 

Připravil:

SŠ lodní dopravy a technických řemesel Děčín, příspěvková organizace

1
Z úvodního seminíře v děčísnkém divadle

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 9.2.2012 / 9.2.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém