Orientační nabídka


 

Rumburská nemocnice se dočká nového vybavení i dostavby

Vedení Krajské zdravotní, a. s., (KZ) které spravuje nemocnici v Rumburku, chystá kroky, jejichž jediným cílem je zachování a zkvalitnění zdravotní péče ve Šluknovském výběžku. Nemocnice se dočká nového přístrojového vybavení a také dostavby. Intenzivně se zde řeší také personální problematika.
Tisková zpráva ze dne 18. října 2021
a
 

Odkazy


 
 
Nemocnice v Rumburku, která od 1. července letošního roku spadá pod Krajskou zdravotní, a. s., se dlouhodobě potýká s celou řadou problémů, ať již přímo provozních nebo personálních. Cílem KZ, v čele s představenstvem a generálním ředitelem Petrem Malým, je z nemocnice udělat funkční zařízení se čtyřmi základními a nezbytnými obory, kterými jsou interna, chirurgie, dětské oddělení a gynekologie, odpovídající medicíně 21. století. „S rumburskou nemocnicí mám osobní zkušenost a mám k ní tedy i osobní vztah. Na počátku roku jsem stál v jejím čele. Bohužel, nejde změny, které jsou skutečně velmi zásadní a razantní, učinit obratem. Říkám to již opakovaně, nechceme připravit tamější obyvatele o zdravotní péči. Naopak, chceme ji nejen zachovat, ale také dál rozvinout,“ říká generální ředitel KZ Petr Malý.

Nemocnice se díky dotačnímu programu REACT dočká nového přístrojového vybavení ve výši 150 milionů korun. Tyto nemalé finanční prostředky byly již schváleny. Dále se také počítá s investicí ve výši 700 milionů korun na dostavbu a modernizaci samotného areálu. I v tomto směru jsou již učiněny příslušné kroky.  Tyto postupy a realizace by měly přispět ke zvýšení komfortu pro pacienty a současně k získávání nových lékařů a zdravotníků pro tuto nemocnici. Kvalitní, příjemné pracovní zázemí vybavené moderní přístrojovou technikou je pro ně dnes velkou motivací.

Personál je pro každou nemocnici klíčový a samozřejmě je nutné nemocnici v Rumburku personálně stabilizovat. Personální situace ve zdravotnictví je obecně komplikovaná, proto se management nemocnice s podporou vedení KZ snaží připravovat pro nové lékaře a zdravotníky atraktivní nástupní podmínky týkající se mezd a jiných zaměstnaneckých benefitů. Ve spolupráci s místními samosprávami se také řeší možnost poskytnutí bydlení nebo součinnost při zajištění bydlení pro nové zaměstnance. Všemi je stávající situace vnímaná jako vážná, ale nikoliv neřešitelná. Do řešení jsou zapojovány také další nemocnice, které do holdingu KZ spadají, a to právě i personální výpomocí.

O veškerých aktivitách související s rumburskou nemocnicí je veřejnost informována, a to i prostřednictvím místních samospráv ve Šluknovském výběžku.

a

Rumburská nemocnice se brzy dočká dostavby a revitalizace

 


 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 18.10.2021 / 18.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém