Orientační nabídka


 

Safety Road má pomoci zachraňovat životy

V úterý 19. září a ve středu 20. září 2023 probíhá na Krajském úřadě Ústeckého kraje preventivní akce pro teenagery Safety Road. Jejím cílem je seznámit mladé se všemi riziky dopravního provozu a připravit je na poskytnutí první pomoci.
Tisková zpráva ze dne 18. září 2023
01
 

 
 
Tragické dopravní nehody, doživotní následky, zmařené životy, to vše, ač o tom nechceme slyšet, často způsobují velmi mladí řidiči, ať už svou nezkušeností či nezodpovědným chováním. Safety Road se snaží na tuto problematiku upozornit a zároveň časté tragické nehody mladých řidičů eliminovat

Hned na úvod na návštěvníky čeká krátká přednáška od zástupců Policie ČR, Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje a Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje. Ti prezentují své osobní zkušenosti s těmi nejtragičtějšími případy nehod. Právě psychologický dopad těchto příkladů může mít na mladé lidi velký účinek. Studenti si dále mohou v prostorách krajského úřadu vyzkoušet nejrůznější rizika silničního provozu v podobě simulátorů nárazu a převrácení vozidla či stav po požití alkoholu a omamných látek prostřednictvím speciálních brýlí. Na akci nechybí ani školení v poskytování první pomoci a představení policejní techniky, včetně nástrojů pořádkové policie. 

Akci pro mladé začínající řidiče připravil Ústecký kraj ve spolupráci s Krajským ředitelstvím Policie ČR a krajským pracovištěm BESIP Ústecký kraj. Letos probíhá jubilejní desátý ročník.

a
Na krajském úřadě probíhá jubilejní 10. ročník Safety Road

 

b
Součástí programu je i krátká přednáška od zástupců Policie ČR, Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje a Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje

 

3
Akce cílí na teenagery

 

d
Procházka s brýlemi simulujícími stav po požití alkoholu a omamných látek není jednoduchá

 

 

g
První pomoc učí sympatičtí záchranáři

 

7
 

8
Vybavení pořádkové policie zaujalo převážně chlapce

 

9
Simulátor převrácení vozidla má velký úspěch

 

10
Na akci nechybí ani trenažer nárazu

  

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 19.9.2023 / 19.9.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém