Orientační nabídka


 

Schůzka španělského velvyslance a hejtmana J. Šulce na téma investiční příležitosti

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 13.6.2002

Investiční možnosti, dvojjazyčné školy, kultura – to byla hlavní témata dnešní (čtvrtek 13.6.2002) schůzky španělského velvyslance Santiago Cabanase s hejtmanem Ústeckého kraje Jiřím Šulcem. Cabanas se přijel seznámit s investičními příležitostmi tohoto kraje a nabídnout pomoc při získávání financí z evropských strukturálních fondů. „Do Bílé Hory měli Češi a Španělé úzké styky, od té doby až do roku 1989 ale nebyly možnosti pro navázání jakékoli spolupráce. Proto bychom měli ve vzájemných vztazích udělat víc než jiné země,“ konstatoval úvodem S. Cabanas. Dodal, že v posledních třech letech se španělské podniky orientují na střední Evropu a mají zájem investovat v Čechách. V Liberci a u Prahy již stojí španělské podniky vyrábějící součástky pro automobilový průmysl.

Hejtman Šulc ocenil zájem o investiční příležitosti a informoval velvyslance o strategické průmyslové zóně v Žatci. „To je otevřený prostor – jsou tu investiční pobídky, kvalifikovaná a levná pracovní síla, evropský trh je téměř za rohem,“ zdůraznil. Podle jeho mínění může být španělský kapitál pro tuto oblast přínosem stejně jako další zahraniční investoři z Evropy, USA, Japonska či Mexika, kteří sem přišli v posledních pěti letech. Zaujala ho také výhledová nabídka spolupracovat v oblastech vzdělávání a kultury, zejména pokud jde o výstavy přibližující španělské umění a o dvojjazyčné školy. „Budou-li umět lidé španělsky v oblasti, kde působí španělsky mluvící investoři, bude to pro ně nesporně velká  výhoda,“ dodal.

Velvyslanec Cabanas také nabídl pomoc při získávání prostředků z evropských strukturálních fondů, neboť jak řekl: „…můžeme vám předat nejen naše zkušenosti, ale i upozornit na chyby, které jsme udělali, abyste se jich vyvarovali.“ Pro Ústecký kraj jako strukturálně postižený region, který by mohl čerpat ze strukturálních fondů značné finance, může být podle hejtmana Šulce taková nabídka přínosem. 

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 13.6.2002 / 13.6.2002 | Zveřejnit od-do: 13.6.2002-13.9.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém