Orientační nabídka


 

Schválení akčního plánu projektu RE:START vláda zatím odložila

logo ÚK
Akční plán Strategie hospodářské restrukturalizace znevýhodněných regionů byl v pondělí 26. června zařazen do programu jednání vlády. Akční plán připravil Úřad vládního zmocněnce spolu s Ministerstvem pro místní rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu v rámci tzv. projektu RE:START. Jedná se o natolik rozsáhlý a náročný materiál, který vyžaduje více času a proto budou další jednání vlády probíhat v průběhu července.
 

 
 

Opatření po schválení vládou by měla napomoci Ústeckému, Karlovarskému a Moravskoslezskému kraji nastartovat hospodářskou i sociální změnu po útlumu tradičních průmyslových oborů. Na realizaci jednotlivých opatření by stát vyčlenil částku zhruba ve výši 42 miliard korun. 

 „Vzhledem k náročnosti celého procesu od samotného vzniku tohoto materiálu se dalo předpokládat, že projednání dnes nebude dokončeno. Mé stanovisko je však nadále takové, že věřím v úspěch tohoto Akčního plánu,“ uvedla Gabriela Nekolová, zástupkyně zmocněnce vlády pro Ústecký, Moravskoslezský a Karlovarský kraj a náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí.

„Náš strukturálně postižený region si rozhodně pozornost vlády zaslouží a věřím, že se najde vůle i prostředky, aby se opatření navržená v akčním plánu dočkala realizace. Opatření směřují například na Mostecko, Šluknovsko, na využití geotermální energie, na oživení města Terezín a do dalších potřebných oblastí,“ dodal k jednání vlády hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Akční plány navazují na Strategický rámec hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje, který vláda schválila začátkem letošního roku. Cílem je co nejlépe zacílit vládní podporu v těchto regionech, zabránit jejich vylidňování a na základě konkrétních opatření zastavit jejich zaostávání a nastartovat růst.

 

PROJEKT RE:START

Projekt restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje realizované ve spolupráci Úřadu vládního zmocněnce a zástupkyně vládního zmocněnce s Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem pro místní rozvoj pod záštitou vlády ČR.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 27.6.2017 / 27.6.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém