Orientační nabídka


 

Screeningové testování ve školách odhalilo 36 pozitivních případů

Na základě tříkolového screeningového testování žáků a dětí ve školách Ústeckého kraje bylo odhaleno 36 pozitivních případů. To ukázal průzkum, který trval od začátku letošního školního roku a ukončen byl k úterý 13. září. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha se situace ve školách ohledně šíření koronaviru nezhoršuje.
Tisková zpráva ze dne 16. září 2021
testy
 

 
 
Od 13. září proto nebude ve školách a školských zařízeních platit povinnost zajištění screeningového testování dětí a žáků. Nadále zůstávají v platnosti běžná pravidla pro nošení ochrany dýchacích cest ve školách, což především znamená, že žáci nejsou povinni nosit ochranný prostředek k zakrytí úst a nosu v případě, že jsou usazeni, a pedagogičtí pracovníci nejsou povinni nosit ochranný prostředek v případě, kdy poskytují vzdělávání.

Výsledky screeningového testování ve školách Ústeckého kraje komentovala radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková. „Chci všem, kteří se na testování podíleli, poděkovat. Jsou to učitelé, žáci samotní a v neposlední řadě i rodiče. Testování proběhlo tak, jak mělo a i když se nějaké pozitivní případy objevily, rozeběhl se školní rok v našem kraji tak, jak má. Přeji všem klidný rok pokud možno bez větších omezení,“ uvedla radní Zalabáková.

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 16.9.2021 / 16.9.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém