Orientační nabídka


 

Se starosty v Žatci se jednalo o zdravotnictví

Rada Ústeckého kraje zavítala v rámci cyklu výjezdů za starostkami a starosty do jednotlivých okresů do Žatce, kde je přivítal starosta Radim Laibl. Radní představili aktivity kraje v letošním roce, představili činnost Inovačního, Energetického a Datového centra Ústeckého kraje, které nabízejí pro obce řadu zajímavých možností, a v diskuzi zodpověděli dotazy přítomných.
Tisková zpráva z 19. března 2024
01
 

 
 

„Starostům jsme představili vše, co jsme si pro okres Louny na letošní rok připravili, včetně dotačních možností Ústeckého kraje. Hlavně jsme si ale přijeli vyslechnout jejich starosti a podněty, se kterými se jim snažíme co nejvíce pomoct,“ řekl hejtman Jan Schiller.

Hejtmana doprovodili členové Rady Ústeckého kraje Jiří Kulhánek, Lubomíra Mejstříková, Jiří Řehák, Iva Dvořáková, Jindra Zalabáková, Jan Růžička, Tomáš Rieger a Radim Laibl.

K tématům, která se na setkání řešila, patřila doprava, zejména opravy silnic, a zdravotnictví. Okres Louny jediný nemá nemocnici zařazenou do sítě Krajské zdravotní a.s., jednalo se tedy právě o možnosti připojení žatecké nemocnice do sítě, o využívání pohotovostí a spoluúčasti na jejich hrazení. Zajímavý dotaz také zazněl na možnou změnu krizového zákona a kompetencí mezi Hasičským záchranným sborem a kraji a obcemi.  Vedení kraje doprovázeli také vedoucí odborů krajského úřadu, kteří na místě doplňovali konkrétní podrobnosti.

V dubnu pokračují Dny s Ústeckým krajem v Roudnici nad Labem, v květnu v Bílině a Dolních Zálezlech a v červnu v Rumburku.

1
Hejtman Jan Schiller odpovídá na dotazy 

2
Starostové se zajímali o zdravotnictví

3

4
Rada Ústeckého kraje v Žatci
T

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 19.3.2024 / 19.3.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém