Orientační nabídka


 

Sedmý ročník atletické Grand Prix Ústí nad Labem za podpory kraje

11
V úterý 12. července podvečer se na ústeckém Městském stadionu uskutečnil úspěšný atletický mítink, na kterém padly čtyři nové rekordy stadionu. K účasti celé řady atletických celebrit přispěl svojí podporou tohoto skvělého sportovního podniku Ústecký kraj a krajské město Ústí nad Labem.
 

 
 

Mítink s názvem Grand Prix Ústí nad Labem každoročně přiláká hvězdy světové atletiky a pochopitelně fanoušky královny sportu. Diváků bylo letos na sedm set a ocenili zejména výkony koulařů, bežkyň na 400 metrů, výškařek a diskařů.

Ve velké konkurenci koulařů zvítězil Američan Russel Winger, který nejdelším vrhem dlouhým 20,76 metrů posunul bývalý rekord stadionu téměř o půl metru. V tomto nejatraktivnějším závodě překonalo hranici 20 metrů hned pět závodníků.

Běh žen na 400 metrů byl dalším ze špičkových závodů mítinku. Halová mistryně Evropy Denisa Rosolová zvítězila v čase 51,51 sekundy a v novém rekordu Městského stadionu. Utkala se o prvenství s olympijskou vítězkou ze štafety DeeDee Trotterovou.

Další rekord padl ve výškařském sektoru, když Oldřiška Marešová překonala laťku ve výšce 188 centimetrů a o sedm centimetrů tak posunula svůj vlastní rekord stadionu.

Závod diskařů v závěru mítinku byl rovněž pro diváky velmi přitažlivý. Vítěz Jan Marcell dosáhl nakonec výkonu 63,53 metrů. Vylepšil svůj vlastní rekord stadionu a nechal svým hodem za sebou několik dalších špičkových diskařů.

Podpora ústeckého atletického klání ze strany kraje není náhodná. Ústecký kraj je nositelem pilotního projektu Českého atletického svazu Atletika pro děti. Letos se pod heslem „Staň se atletickou nadějí Ústeckého kraje“ již konaly čtyři atletické soutěže za účasti několika tisíc dětí. „Do konce tohoto roku ještě další závody v rámci projektu Atletika pro děti proběhnou. U příležitosti každého takového klání obdrží některý z atletických oddílů či některá ze škol od kraje sadu speciálního atletického náčiní pro děti,“ dodala hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.

1
Vítezný koulař Russel Winger dosáhl výkonu 20,76 metru a pokořil rekord stadionu

2
Ve čtyřstovce si pro vítězství doběhla Denisa Rosolová před Američankou DeeDee Trotterovou

3

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 13.7.2011 / 13.7.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém