Orientační nabídka


 

Seminář o možné státní pomoci zaplaveným oblastem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 17. září 2002

  Formami státní pomoci občanům, obcím a městům postiženým povodněmi se zabýval seminář, který dnes uspořádal Ústecký kraj. „Za nepochopitelné považuji jednání ministra pro místní rozvoj, který vydal v nákladu 50 000 brožuru určenou pro obce a města, ale titul, na který lidé z postižených oblastí nejvíce spoléhají, ještě oficiálně neplatí,“ podivoval se nad jednáním ministra pro místní rozvoj Pavla Němce (US-DEU) zástupce ústeckého hejtmana Pavel Tošovský.

Ústecký kraj byl vůbec první, který podobný seminář pro obce a města, která postihla srpnová povodeň, uspořádal. „Snažíme se lidem z postižených oblastí našeho kraje předávat co nejvíce informací. Proto jsme tento seminář uspořádali. Musím ocenit trpělivost starostů v jejich nelehké situaci,“ dodal Pavel Tošovský, pod jehož záštitou se dnešní seminář v sídle Ústeckého kraje v Ústí nad Labem uskutečnil. Na otázky starostů a přednostů okresních úřadů odpovídali zástupci Státního fondu životního prostředí, Státního fondu rozvoje bydlení a Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Při odstraňování škod po srpnových povodních mohou občané, obce a města využít některý z patnácti titulů, které připravilo Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. Jedná se o různé druhy dotací, úvěrů či rozvojových programů, včetně finančních prostředků z Evropské unie (např. programy CBC Phare a SAPARD).

Pozn.: Informace o dotačních titulech najdete též na www.kr-ustecky.cz, sekce Povodňové informace – Rady a informace.

Připravil: František Zálewský, odd. informací a styku s veřejností

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 17.9.2002 / 17.9.2002 | Zveřejnit od-do: 17.9.2002-17.12.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém