Orientační nabídka


 

Seminář o spravedlivé transformaci představil priority podpory

Pro všechny zájemce o aktuální informace týkající se spravedlivé transformace v Ústeckém kraji proběhl další seminář, který seznámil širokou veřejnost s plánem proměny regionu v souvislosti s odchodem od uhelných zdrojů. Ústecký kraj má připravený plán transformace a v chystaném operačním programu je na projekty spojené s tímto úkolem připraveno 15,8 miliard korun.
Tisková zpráva ze dne 1. prosince 2021
AA
 

 
 

Podporovanými oblastmi v rámci transformace budou podnikání, vývoj, inovace, nové energetické zdroje a revitalizace území, ale také investice do lidských zdrojů. Polovina finančních prostředků je určena pro vybrané strategické projekty, druhá polovina potom pro různé tematické výzvy a zastřešující projekty. Ty se budou týkat podpory podnikání, podpory kreativního průmyslu a také projektových dokumentací. 

„V rámci transformace v Ústeckém kraji počítáme s podporou malých a středních podniků a také měst a obcí. Právě ty často nemají dostatek prostředků pro přípravu kvalitních projektů pro čerpání finančních prostředků z Evropské unie. K tomu poslouží jeden ze zastřešujících projektů kraje, díky kterému by obce dosáhly na finance pro přípravu projektových dokumentací,“ vysvětluje plány kraje radní pro transformaci Iva Dvořáková. 

Na semináři představili své plány také zástupci ministerstev pro místní rozvoj a životního prostředí. Byl představen harmonogram dalších kroků. Na přelomu ledna a února příštího roku půjde Plán spravedlivé transformace ke schválení na vládu ČR společně s OP Spravedlivá transformace, následně se očekává schválení ze strany Evropské komise.

Veškeré informace pro zájemce jsou k dispozici: ZDE

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 1.12.2021 / 1.12.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém