Orientační nabídka


 

Seminář o tom, jak chránit život

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
4
Ve středu 1. října proběhl v prostorách Požární stanice v Teplicích vzdělávací seminář s tématem Ochrana člověka za mimořádných událostí. Školení pro učitele základních škol bylo organizováno ve spolupráci s krajským pracovištěm Národního institutu pro další vzdělávání a odborným garantem byli lektoři Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, kteří se zmíněné problematice dlouhodobě věnují.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 3. října 2014

V průběhu semináře byli účastníci seznámeni s obsahem celé problematiky, důraz byl kladen na nejdůležitější témata, která by děti měly po opuštění základní školy opravdu znát. Pedagogové ocenili i prezentaci materiálu vytvořeného pro podporu výuky ve spolupráci s HZS ČR. Nejednalo se ovšem pouze o příručky a učebnice, ale také o internetové odkazy, ze kterých je možno při výuce čerpat.  K výuce byly doporučeny i kurzy Asociace Záchranný kruh, se kterou HZS Ústeckého kraje dlouhodobě spolupracuje. V rámci prezentace vzdělávacích a výukových materiálů Asociace Záchranný kruh byly učitelům rozdány i pracovní sešity, které jsou součástí projektu Chraň svůj svět, chraň svůj život. Semináře se zúčastnilo celkem 39 pedagogů z Teplic a okolí. Celou akci finančně podpořila firma Severočeské doly a. s. a také Ústecký kraj.

Semináře se budou do konce roku konat i v dalších okresech Ústeckého kraje. V případě zájmu je možné domluvit individuální termíny pro proškolení pedagogů jednotlivých škol.

Připravil Ing. Josef Obořil,

vedoucí oddělení ochrany obyvatelstva, HZS Ústeckého kraje,

josef.oboril@ulk.izscr.cz


1

2

3

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 3.10.2014 / 3.10.2014 | Zveřejnit od-do: 3.10.2014-2.11.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém