Orientační nabídka


 

Seminář Ústeckého kraje pro podnikatele

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

  

Tisková zpráva ze dne 30.9.2002

Ústecký kraj, Krajská hospodářská komora Ústí nad Labem a Svaz obchodu České republiky dnes společně uspořádaly speciální seminář, který byl určen malým a středním podnikatelům. Zájemci z podnikatelské sféry se formou diskusních vystoupení dozvěděli o možnostech, jak získat finanční prostředky na odstraňování povodňových škod.

První oblast pomoci představují dva programy, které využívají prostředky ze státního rozpočtu. Peníze na výhodný úvěr pro malé podniky do 49 zaměstnanců v rámci programu Obnova 2002 nabízí Agentura pro regionální rozvoj podnikání. Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s. pro změnu v programu Rekonstrukce poskytuje záruku na komerční bankovní úvěr nebo dotuje úroky.

Druhou oblastí jsou komerční subjekty - banky. Česká spořitelna, a.s., Citibank, a.s. i Leasing Česká spořitelna, a.s., poskytují podnikatelům, kteří byli postiženi srpnovými záplavami, peníze prostřednictvím zvýhodněných úvěrů respektive leasingu. „Kraj chápe problémy podnikatelů, jejichž objekty byly kompletně nebo částečně zaplaveny. Snažíme se jim poskytnout co nejvíce informací, kde mohou získat prostředky potřebné na odstranění povodňových škod. Osobně jsem nedávno navštívil malou pekárnu, kterou postihla srpnová voda.. Její majitelé potřebují na obnovení výroby finanční pomoc a k tomu jak ji získat, posloužil i dnešní seminář,“ uvedl zástupce hejtmana Ústeckého kraje Pavel Tošovský.

Další informace o formách pomoci malým a středním podnikatelům jsou k dispozici na Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu Ústeckého kraje. Podnikatelé z venkova mohou využít i program SAPARD, který je financován v rámci speciálních fondů EU.

Zpracoval: František Zálewský, odd. informací a styku s veřejností Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.10.2002 / 1.10.2002 | Zveřejnit od-do: 1.10.2002-1.1.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém