Orientační nabídka


 

Senioři se těšili z dárků od hejtmana

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Senioři se těšili z dárků od hejtmana
Necelý týden zbývá do Vánoc. Včera navštívil hejtman Jiří Šulc zařízení ve správě Ústeckého kraje, konkrétně v Litvínově-Janově, Krásné Lípě a Šluknově...
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 18.12.2007

Senioři se těšili z dárků od hejtmana

Návštěva hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce v Domovech důchodců v Litvínově – Janově, Krásné Lípě a Šluknově měla jednotný scénář: představitel kraje se v předvečer Štědrého dne rozhodl naděloval seniorům v těchto příspěvkových organizacích Ústeckého kraje dárky pod stromeček.

   „Zajímá mne, jak se lidem v našich zařízeních žije, zejména v období, které považujeme za nejkrásnější svátky v roce,“ říká hejtman a pokračuje: „Chtěl jsem se osobně přesvědčit, jak jsou spokojení s péči personálu, poslechnout si, co je trápí, anebo naopak co chválí. Moje návštěva splnila svůj účel. Jsem spokojený a příjemně překvapený atmosférou, která už odpovídá tomu, že je Štědrý den téměř přede dveřmi.“ Na jeden problém však Jiří Šulc narazil ve všech domovech důchodců. Jen mizivé procento z těch, kteří tu trvale žijí, si jejich blízcí vezmou ke sváteční štědrovečerní tabuli. „To jsem si opravdu myslel, že dávno lidé v tomto ohledu zmoudřeli. Naprosto to nechápu, vždyť Vánoce jsou rodinné sváty…Třebaže je péče v našich zařízeních výborná, nic a nikdo nenahradí vlastní  rodinu, ty srdci nejbližší. Je to moc smutné poznání. Zejména když slyším, že stále v den výplaty důchodů se u rodičů, jak se říká, dveře netrhnou,“ stýská si krajský politik. Než rozdal dárky, neformálně s obyvateli v jednotlivých domovech diskutoval o věcech, které je zajímaly. Došlo také na očekávané změny ve zdravotnictví. Senioři se ptali také hejtmana to, jak se on a jeho rodina připravují na svátky, zda doma manželce pomáhá s cukrovím, jaké dodržují zvyky. Seniory nakonec obdaroval hodnotnými věcmi. Obyvatelé domovů se budou v příštích dnech těšit z krásných knih, společenských her, videopřehrávače nebo elektronických kláves atp. Poděkoval pracovníkům příspěvkových organizací za dobrou práci a starost o klienty a všem popřál krásné Vánoce a dobrý start do roku 2008.

 

 

Připravila:  Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení  tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741, 737 41 59 59

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

Senioři se těšili z dárků od hejtmana

Senioři se těšili z dárků od hejtmana

Senioři se těšili z dárků od hejtmana

Senioři se těšili z dárků od hejtmana

Senioři se těšili z dárků od hejtmana

Senioři se těšili z dárků od hejtmana

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 18.12.2007 / 18.12.2007 | Zveřejnit od-do: 18.12.2007-17.1.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém