Orientační nabídka


 

Sešla se valná hromada Euroregionu Krušnohoří

euroregion
V sídle sdružení Benedikt Most, které je členskou organizací euroregionu Krušnohoří, se v pátek 27. března 2015 sešli zástupci členských obcí, členských organizací euroregionu a hosté na své každoroční valné hromadě. Před jednáním valné hromady se krátce sešla Rada Euroregionu Krušnohoří a zvolila nové členy odborných komisí.
Tisková zpráva ze dne 31. března 2015
 

 
 

 

Komisi pro kulturu a mládež posílí místostarosta Jan Losenický z Kadaně, sportovní komisi starosta Postoloprt Zdeněk Pištora a v komisi pro muzea a kulturní památky zasedne ředitel mosteckého muzea Michal Soukup.

 

Mezi hosty byla např. Monika Zeman, zástupce ředitele Krajského úřadu Ústeckého kraje, ředitelka Okresní hospodářské komory Jiřina Pečnerová, předsedkyně Agrární komory Most-Teplice Ludmila Holadová a nositel Ceny Euroregionu Krušnohoří za vynikající přeshraniční práci Václav Hofmann.

V úvodu jednání valné hromady se přítomní seznámili s výroční zprávou o činnosti sdružení za uplynulý rok, kterou přednesl dosavadní místopředseda sdružení Jiří Hlinka. Jana Mikovcová, předsedkyně revizní komise, podala zprávu o hospodaření za minulý rok, kterou přítomní schválili. Jan Kerner přednesl návrh rozpočtu na rok 2015 ve výši 2 667 500 Kč, který byl také schválen. Kerner již sice není členem Euroregionu Krušnohoří, přesto rozpočet připravil tak, jako to dělával celé své dřívější funkční období. Dostalo se mu zaslouženého poděkování.

Euroregion Krušnohoří spravuje a administruje Fond malých projektů, ve kterém bylo jen na české straně v minulém období k dispozici na podporu přeshraniční spolupráce 1 592 621 EUR (cca 44 593 388 Kč), ale tento oblíbený fond již skončil. V letošním roce jsou projekty do konce března již pouze vyúčtovávány. Vzhledem k tomu, že zahájení nového programu se značně zpožďuje, mohlo by dojít k finančním problémům v činnosti sdružení, protože z tohoto fondu je hrazena téměř polovina výdajů jednatelství euroregionu. Ale jednatelství přijalo zvýšená úsporná opatření, velkou pomoc poskytl Ústecký kraj a některé obce. Jako velmi prozíravé se prokázalo zvýšení členských příspěvků v minulém roce.

Na letošní valné hromadě došlo k volbě rady sdružení, které se koná vždy po čtyřech letech po komunálních volbách. Do rady byli navrženi a poté jednomyslně zvoleni za Mostecko Jan Paparega, Petr Červenka a Kateřina Schwarzová.

Po jednání se sešla nově zvolaná rada a zvolila nové vedení. Předsedou Euroregionu Krušnohoří byl zvolen Jiří Hlinka, jeho zástupci se stali Jan Paparega a Radovan Šabata.

Do Monitorovacího výboru, který rozhoduje o velkých projektech, byl delegován Jan Paparega, mostecký primátor.

V současné době tvoří Euroregion Krušnohoří 82 obcí a 39 organizací.

 

Zdroj: Euroregion Krušnohoří

 

euroregion

region

euroregion

euroregion

euroregion
Mostecký primátor Jan Paparega

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 31.3.2015 / 31.3.2015 | Účinnost od-do: 31.3.2015-30.4.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém