Orientační nabídka


 

Šest dobrovolníků převzalo cenu Křesadla za rok 2010

Zd. Skálová a J. Ryšánková
V Činoherním studiu v Ústí n. L.- Střekově se ve čtvrtek 17. března uskutečnil ceremoniál předávání cen "Křesadlo". Záštitu nad touto krajskou akcí převzala mimo jiných i hejtmanka Jana Vaňhová. Jednu z cen předala radní Ústeckého kraje Jana Ryšánková.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 18. března 2011

Dobrovolnické centrum, občanské sdružení z Ústí nad Labem, uspořádalo již devátý ročník udílení cen "Křesadlo", tentokrát za rok 2010. Podtitul tohoto ocenění je Cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci. Ze šestnácti nominovaných dobrovolníků, kteří se ve volném čase a zcela bezplatně starají o zdravotně či jinak handicapované spoluobčany, seniory, mládež z dětských domovů a aktivně působí i v jiných oblastech života, převzali cenu dva muži a čtveřice žen z Ústeckého kraje. V zahajovacím slovu ocenila radní J. Ryšánková nezištnou pomoc stovek dobrovolníků našim spoluobčanům. Vzpomenula jejich práce v neziskových a humanitárních organizacích a připomněla také, že se podílejí na odstraňování následků živelných pohrom (viz loňské srpnové povodně) i při akcích třeba pro děti a mládež.

   Ceny "Křesadlo" za rok 2010 získali po konečném rozhodnutí poroty: Jana Avdějevová z Ústí nad Labem (v o.p.s Člověk v tísni pracuje v programu Podpora vzdělávání rodinám), Martina Hendrychová z Děčína (v o.s. Slunečnice   podporuje začleňování osob s mentálním a tělesným postižením), Gizela Nováková z Ústí n. L. (ve sdružení přátel Dětského domova UL-Střekov, p.o. Ústeckého kraje, věnuje volný čas malým klientů), Zdeňka Skálová z Litoměřic (v Hospici Sv. Štěpána pracuje s klienty a vybudovala pro ně také knihovnu), Karel Bělina z Povrlů (už 40 let se dobrovolně věnuje udržování pořádku a údržbě skal v kraji, hlavně v Tisé, Ostrově a Rájci) a Pavel Semerát z Loun (bez nároku na odměnu se jako soudní znalec podílel na vrácení nemovitosti původní majitelce).

   Na „vloženém večeru“ Libereckého kraje byla také předána cena jedné liberecké dobrovolnici z tamní nemocnice. Tento náš sousední kraj zatím vlastní Křesadlo nepořádal, teprve se na premiéru připravuje. Letošní předávání cen Křesadlo obohatily v Činoherním studiu také  ukázky orientálního tance a netradiční hudby.

 

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

1
Sál Činoherního studia v Ústí n. L. -Střekově, čtvrtek 17. března večer...

2
Na úvod poděkovala radní Jana Ryšánková ředitelce Dobrovolnického centra, o.s. Lence Černé (vlevo)

za dlouholetou organizaci ankety ceny Křesadlo a práci s dobrovolníky v kraji

3
Zdeňka Skálová pomáhá v litoměřickém Hospici Sv. Štěpána také s přípravami hudebních

a literárně debatních odpolední pro místní klienty a často jim zajišťuje i potřebné nákupy

4
Nejmladší držitelkou Křesadla za rok 2010 se stala Martina Hendrychová z Děčína

5

6
Originální křesadlo

7

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 18.3.2011 / 18.3.2011 | Schváleno / Zrušeno: 18.3.2011 / 17.4.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém