Orientační nabídka


 

Šesté Gerontologické dny Severozápad v Teplicích

6.-7.4. v Teplicích
Dvoudenní konference Gerontogické dny Severozápad byla dnes dopoledne zahájena v Kulturním domě v Teplicích. V přednáškách, panelových diskusích a doprovodných programech se bude zabývat nejnovějšími trendy v léčení chorob stáří.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 6. dubna 2011

Mezi několik sty účastníků jsou lékaři – geriatři, všeobecné zdravotní sestry, zdravotní laboranti, nutriční terapeuti, farmaceutičtí asistenti, zdravotně sociální pracovníci, zdravotničtí záchranáři a také vedoucí pracovníci ze zdravotnictví a oblasti sociálních služeb. Pozvání na teplický kongres přijali odborníci z Ústeckého, Karlovarské a Plzeňského kraje; konferencí s touto tématikou bylo již pět, předcházející v Karlových Varech a v Plzni.

   Záštitu převzala mimo jiných také hejtmanka Jana Vaňhová, kterou na rokování zastoupila radní Jana Ryšánková s gescí právě pro oblast sociálních služeb. Ve své úvodní zdravici také řekla: „Podpora kongresu ze strany Ústeckého kraje umožňuje rozvíjet obecné povědomí o tom, že i  vedení kraje má zájem na řešení zdravotně - sociální problematiky seniorů a budování kvality života ve stáří. Ostatně pořádání kongresu je v souladu s evropskou strategií Zdraví 21 a naplňuje evropské trendy a požadavky v sociální a zdravotní orientaci regionů v oblasti péče o seniory. Z pohledu našeho kraje je konání kongresu přímou aktivitou při realizaci dílčích cílů dlouhodobého programu „Zdravý kraj České republiky – Ústecký kraj“, který zastupitelstvo kraje schválilo jako regionální aplikaci zmíněné evropské strategie.“

   Tématy přednášek budou mimo jiných problematiky nemocí pohybového aparátu ve stáří, léčení osteoporózy, příklady práce v seniorcentrech, ústavech sociální péče či léčebnách dlouhodobě nemocných, rehabilitace nebo také posuzování zdravotního stavu seniorů a vyplácení příspěvků na péči.   

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

1

2

3
Zleva: Joža Lokajíček z Krajského úřadu Karlovarského kraje, radní Ústeckého kraje Jana Ryšánková,

odborný garant konference Zdeněk Kalvach a Soňa Čechová z Ministerstva zdravotnictví ČR

4

5

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 6.4.2011 / 6.4.2011 | Schváleno / Zrušeno: 6.4.2011 / 5.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém