Orientační nabídka


 

Šesté dožínky v Peruci. A zase byly výborné!

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Peruc
Tradičně vynikající počasí téměř na sklonku léta, dobře zvládnutá organizace, docela poutavý program pro všechny kategorie návštěvníků, krátké a výstižné zdravice hostů a pořadatelů i hodnotné doprovodné akce – to je v kostce sobota 7. září v městysi Peruci. Uskutečnily se zde už šesté Celokrajské dožínkové slavnosti Ústeckého kraje.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 7. září 2013

Několik tisícovek návštěvníků z Lounska i odjinud z regionu zhlédlo slavnostní průvod s vlajkami Ústeckého kraje, České republiky i Peruci, kočáry s hosty dožínek a také řadu zemědělské techniky hlavně z hloubi dvacátého století. Dožínkové věnce a kytice dostali na pódiu na náměstí Emila Filly hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, ministr zemědělství v demisi Miroslav Toman, prezident Agrární komory ČR Jan Veleba, krajský radní Arno Fišera nebo starosta Peruci Antonín Lanc, zástupci Krajské a okresní agrární komory, Svazu zemědělců ČR a také Radek Benčík, jednatel společnosti NET4GAS, s.r.o., která u nás staví plynovody a je významným donátorem akcí v ústeckém regionu.

Dožínky v Peruci jsou nejen oslavou ukončení sklizně obilí, ale rovněž holdem práce všech ostatních zemědělců pracujících v rostlinné i živočišné výrobě, stejně jako poděkováním vinařům, ovocnářům, pěstitelům chmele či zeleniny a všem ostatním. Však také hejtman Oldřich Bubeníček zdůraznil ve svém úvodním slovu vysokou kvalitu výrobků a výpěstků českých zemědělců. Nakupující v naší zemi se vracejí k českým potravinám, ovoci a zelenině a to je dobře pro ekonomiku společnosti i  zaměstnanost.

Kromě přehlídky zemědělské techniky patřila Peruc také výstavám připraveným chovateli domácího zvířectva,  zahrádkáři, řemeslníky i expozicím staré a současné techniky. Prostor měli v zámecké zahradě i na dalších místech městyse všichni, kdo se hodlali dobře bavit a prožít „výstavní“ sobotu. Nabízeli se jim po celý den kapely (Maxim Turbulenc, Rodáci aj.), komici (Josef A. Náhlovský), dechovky, divadla, sokolníci nebo drezúry šelem.   

Při premiéře Dožínek Ústeckého kraje v roce 2008 se uvažovalo o tom, že hostitelské obce se budou střídat. Jenže nakonec si je vybojovala, zdá se, že nastálo, Peruc. A je to dobře.

1
Zleva jsou vedle mládí s dožínkovými věnci hejtman Oldřich Bubeníček,

ministr zemědělství v demisi Miroslav Toman a starosta Peruci Antonín Lanc.

Kontakt:

Mgr. Zbyněk Šebesta, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 742

Mob.:+420  603 192 629

             Mail:   sebesta.z@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 7.9.2013 / 7.9.2013 | Zveřejnit od-do: 7.9.2013-6.10.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém