Orientační nabídka


 

Setkání hejtmanky Jany Vaňhové s investory v zóně Triangle

11
V pátek 9. září se v průmyslové zóně Triangle na Žatecku uskutečnilo setkání hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové se zástupci investorů, kteří dokončují v zóně výstavbu svých nových závodů. Jednání se zúčastnil rovněž náměstek hejtmanky Arno Fišera, přítomni byli představitelé firem Johnson Controls, Solar Turbines a Gestamp a rovněž zástupci agentury CzechInvest. (Na konci zprávy je připojeno video.)
 

 
 

Janu Vaňhovou a další zástupce kraje a krajského úřadu přivítala v zóně Triangle ředitelka žateckého závodu Johnson Controls Lenka Čížová, která přítomné hosty provedla budoucími výrobními prostory závodu.

Na společném setkání tří nových investorů shrnula v úvodu hejtmanka vývoj zóny Triangle. „Triangle je dnes nejdynamičtěji se rozvíjející průmyslovou zónou z celkem pěti strategických průmyslových zón České republiky,“ uvedla Jana Vaňhová. „Zóna leží na pomezí tří okresů – Chomutov, Most a Louny a tím je dána její velice dobrá dopravní dostupnost,“ dodala hejtmanka.

Z celkové využitelné plochy o výměře 364 hektarů je v současné době k dispozici zhruba 157 hektarů  pozemků  pro realizaci zahraničních i tuzemských investičních záměrů zejména z oblastí zpracovatelského průmyslu, technologických center nebo výzkumu a vývoje. Dalších téměř 64 ha je určitou rezervou pro případných následný rozvoj. Současné závody zde nabízejí více než 700 pracovních míst.

Ředitelka žateckého závodu Johnson Controls se pochvalně vyjádřila o politice Ústeckého kraje při obsazování zóny a uvedla, že je velmi příjemně překvapena po zkušenostech z různých částí Evropy, že firma bez problémů nelézá kvalifikované pracovníky v regionu.

Profil společnosti Johnson Control a plány závodu v zóně prezentoval ředitel pro Evropu Wolfgang Engelhardt. Výroba plastových součástí automobilů zde začne příští rok v létě a práci zde nalezne přes 200 zaměstnanců. (www.johnscontrols.cz)

Společnost Solar Turbines představil finanční ředitel Kevin Wilkinson. Závod v žatecké zóně zaměstná 450 osob a budou se zde opravovat plynové turbíny z celé Evropy i přilehlých oblastí. (http://mysolar.cat.com)

Závod společnosti Gestamp přiblížil personální ředitel David Kyncl. Výroba kovových součástí automobilů se zde rozeběhne již počátkem roku 2012. (www.gestamp.com)

V odpoledních hodinách se pak v Chomutově sešli u kulatého stolu s hejtmankou Janou Vaňhovou zástupci investorů s představiteli středních škol a úřadů práce. Vzdělávací nabídku středních škol ve spádové oblasti zóny Triangle prezentoval odbor školství, mládeže a tělovýchovy krajského úřadu. „Sešli jsme se letos již podruhé k problematice kvalifikovaných zaměstnanců pro nové investory v průmyslové zóně Triangle. Cílem dnešního jednání není pouze snaha pomoci investorům s vyhledáváním kvalifikovaných zaměstnanců, ale i předání zkušeností k problematice zaměstnanosti mezi školami a kompetentními institucemi,“ uvedla hejtmanka Jana Vaňhová.

Investoři nabídli do budoucna možnost exkurzí pro žáky základních a středních škol. Jakmile nové závody začnou vyrábět, sami investoři prostřednictvím zřizovatelů osloví s takovou nabídkou školy.

 

 

3
V budoucí výrobní hale společnosti Johnson Controls (zleva): náměstek hejtmanky Arno Fišera, ředitelka žateckého závodu Lenka Čížová, hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a Wolfgang Engelhardt, ředitel JC pro Evropu

2


      5

4

Prohlédněte si video:

 

Odkazy

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 9.9.2011 / 9.9.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém