„Ústecký kraj dle svých možností podporuje nejen tato setkání, ale i akce sloužící k propagaci kvalitních výrobků, které jsou nejen chutné, ale i zdravé,“ promluvil na úvod 1. náměstek Stanislav Rybák, kdy také poděkoval za práci potravinářům i Okresní agrární komoře Most, která jednotlivé akce organizuje a seznamuje obyvatele nejen našeho kraje s kvalitními výrobky.
Setkání se zúčastnila vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství Monika Zeman, Ludmila Holadová, ředitelka OAK Most, Jana Balachová ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), Jiří Mauer, vedoucí odboru kontroly SZPI, Josef Trmal z Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje, Daniel Macháček a Olga Benešová z Krajské veterinární správy Ústeckého kraje a Adam Weber, organizátor Severočeských farmářských trhů ze společnosti Český um.
Na setkání byli účastníci také seznámeni se zásadami soutěží o značku Regionální potravina Ústeckého kraje na rok 2016“ a soutěže o značku „Nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – Kraje Přemysla Oráče“.
„Děkujeme všem potravinářům, zpracovatelům a zemědělcům Ústeckého kraje za účast v těchto soutěžích. Vážíme si jejich poctivé a složité řemeslné práce i jejich umu. Jsou pod každodenním dohledem spotřebitelů a není to lehké obstát v konkurenci. O to více budeme propagovat a prezentovat jejich velmi kvalitní, chutné a čerstvé potraviny tak, aby spotřebitelé co nejvíce kupovali regionální výrobky,“ závěrem dodala Ludmila Holadová, ředitelka OAK Most.
1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje Stanislav Rybák při úvodní zdravici ocenil práci potravinářů, zemědělců a zpracovatelů.
Zprava 1. náměstek hejtmana Stanislav Rybák, ředitelka OAK Most Ludmila Holadová a vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství Monika Zeman.