Orientační nabídka


 

Setkání představitelů samospráv na krajském úřadu

11
Svaz měst a obcí České republiky zorganizoval setkání představitelů samosprávy v Ústeckém kraji, které se uskutečnilo ve čtvrtek 10. března na krajském úřadu. Účastníky přišla také pozdravit hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.
 

 
 

Hejtmanka se ve svém vystoupení věnovala zejména dopravní obslužnosti v kraji, hovořila o aktivitách kraje v oblasti snižování nezaměstnanosti a o využití státních prostředků na odstranění povodňových škod. Informovala například o včerejším podpisu smlouvy s investorem Solar Turbines, který v průmyslové zóně Trinagle vytvoří 450 nových pracovních míst. Odpovídala rovněž starostům na dotazy týkající se výstavby rychlostních silnic R7 a R6. „V příštím týdnu se uskuteční jednání na ministerstvu dopravy, kde chci prosazovat zájmy Ústeckého kraje v oblasti dopravy. Stále je pro nás priorita v dostavbě dálnice D8. Ohledně silnice R6 budeme postupovat společně s hejtmanem Karlovarského kraje Josefem Novotným,“ uvedla Jana Vaňhová.

 

Krajská setkání organizuje Svaz měst a obcí ČR (SMO ČR) letos již poosmé. Jejich záměrem je získat názory a podněty starostů k aktuálně projednávaným tématům, které dále slouží k formulování stanovisek Svazu k jednotlivým problematikám. Na krajská setkání jsou pravidelně zváni nejen představitelé členských i nečlenských měst a obcí v daném kraji, ale také zástupce kraje i poslanci a senátoři z příslušných volebních obvodů.  

 

Na setkáních se diskutuje o tématech, která samosprávy aktuálně trápí, jako je například plošné rušení stavebních úřadů na obcích I. typu, rušení živnostenských úřadů, reforma v oblasti dávkových systémů, budoucnost pobočkové sítě České pošty či přímá volba starostů.

 

1
Vystoupení Jany Vaňhové sleduje výkonný místopředseda SMO ČR Jaromír Jech

2

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 10.3.2011 / 10.3.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém