Orientační nabídka


 

Setkání ředitelů nemocnic s Pavlem Koudou

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
20.4.
Vedle pětice odštěpných závodů KZ, a.s. (Děčín, Ústí, Teplice, Most a Chomutov) jsou v našem kraji i další nemocnice, které patří do systému péče o zdraví našich občanů. Jejich zástupci se sešli v pondělí 20. dubna s náměstkem a zástupcem hejtmanky P. Koudou.
 

 
 

Tisková zpráva z 22. dubna 2009

Kromě pěti odštěpných závodů Krajské zdravotní, a.s., tedy nemocnic v Děčíně, Masarykovy nemocnice v Ústí, dále v Teplicích, Mostu a Chomutovu se na odborném zabezpečování zdravotní péče pro občany Ústeckého kraje samozřejmě podílejí i jiná zdravotnická zařízení, tedy nemocnice v dalších městech našeho regionu, a to včetně okresů Litoměřice a Louny, kde ´krajské´ nemocnice nejsou. Náměstek a zástupce hejtmanky Pavel Kouda, jenž má v gesci mimo jiné oblast zdravotnictví, pozval k jednání právě jejich ředitele, jednatele či majitele. Jde o Lužickou nemocnici a polikliniku v Rumburku, Městskou nemocnici Duchcov – VITA, Městskou nemocnici v Litoměřicích, nemocnice v Kadani, Lounech a Žatci a Podřipskou nemocnici s poliklinikou v Roudnici nad Labem. Pondělního jednání (20. 4.) se zúčastnili rovněž členka rady kraje Jana Ryšánková, ředitel Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Ilja Deyl, ředitel Krajské zdravotní, a.s. Eduard Reichelt a vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví krajského úřadu Petr Severa. Smyslem ústecké pracovní porady bylo hlubší navázání spolupráce městských a soukromých nemocnic s KZ, a to v oblasti specializovaná péče, kterou menší nemocnice nemají, v systému objednávání pacientů a jejich převozech a přirozené spádovosti jednotlivých nemocnic. „Naše jednání je jedním z prostředků, jak spolupráci zracionalizovat a vytvořit v našem kraji kvalitnější systém fungování péče o zdraví našich občanů,“ řekl zástupce hejtmanky Pavel Kouda. „Hovořili jsme o možnostech, jak třeba s pomocí financí z evropských fondů zkvalitnit přístrojové vybavení menších nemocnic, o společném postupu závodů Krajské zdravotní a dalších zařízení ke zdravotním pojišťovnám, ale také o proškolování lékařů a sester nebo práci krajských odborníků. Musí platit: Jeden kraj, jeden fungující systém péče o zdraví lidí. Proto chceme naslouchat názorům odborníků z dalších nemocnic, proto naše setkání budou pokračovat.“ Radní Jana Ryšánková po schůzce dodala: „Jsem v kontaktu s vedením litoměřické nemocnice a přišla jsem proto za kolegou Koudou s konkrétními návrhy spolupráce, například v nákupu přístrojového vybavení. Jsem ráda, že na schůzce došlo k dohodě mezi Pavlem Koudou a jednotlivými řediteli.“

   Tématem jednání byly rovněž regulační poplatky, primární povinnost zdravotnické záchranné službě, kterou je práce v terénu nebo cesty k tomu, aby absolventi lékařských fakult hledali uplatnění i v menších nemocnicích, a ne jen v pěti odštěpných závodech Krajské zdravotní. 

Připravil Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

J.Vaňhová
V úvodu pracovního setkání pohovořila k zástupcům ´nekrajských´ nemocnic

hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová

V čele
Uprostřed jsou Pavel Kouda a Jana Ryšánková, vlevo pak Eduard Reichelt a vpravo Petr Severa

Pavel Kouda
Náměstek a zástupce hejtmanky kraje Pavel Kouda

při jednání s představiteli menších nemocnic Ústeckého kraje

Z pondělního jednání

 


 

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 22.4.2009 / 22.4.2009 | Zveřejnit od-do: 22.4.2009-21.5.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém