Orientační nabídka


 

Setkání výboru pro turismus Unie komor Labe/Odra

b
Krajský úřad Ústeckého kraje se koncem ledna stal místem setkání zástupců hospodářských komor Spolkové republiky Německo a České republiky s odborníky na cestovní ruch. Společné téma se týkalo rozvoje turistického regionu Labe.
 

 
 

Jednání iniciovala Hospodářská komora z Hamburku zastoupená zároveň předsedou Unie komor Labe/Odra v jedné osobě panem Reinhardem Wolfem. Účast Hospodářských komor Německa (Hamburk, Drážďany, Magdeburg) na pracovním setkání převyšovala nad českou stranou, kde jediní zástupci hospodářských komor byli z Ústeckého kraje, ačkoliv marketing turistického regionu Labe se týká všech krajů, kterými Labe protéká a kudy vede páteřní cyklostezka Labe.

Rudolf Jung, předseda okresní Hospodářské komory Most, informoval o navázané spolupráci se správou obcí, měst a kraje a deklaroval připravenost hospodářských komor v Ústeckém kraji na spolupráci v projektech nebo standardními kontakty mezi podnikateli a občany obou zemí.

Odbornou a na české straně i kompetentní stranou k tvorbě strategie cestovního ruchu v Ústeckém kraji zastupoval radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Radek Vonka. Shrnul veškeré aktivity kraje, které se týkají regionu Labe, zdůraznil zejména dobudování cyklostezky Labe a na ní navazujících tří páteřních cyklostezek Ohře, Ploučnice a Krušnohorské magistrály.

Vybudováním infrastruktury v regionu Labe, konkrétně cyklostezky Labe, naopak práce na získávání turistů do regionu začíná. Marketing cestovního ruchu Ústeckého kraje zakotvený v projektu Brána do Čech se orientuje i na spolupráci s německými partnery. Zkušenosti a vynikající výsledky máme, jsme připraveni propagovat Labe nejenom jako dopravní řeku, ale především jako turistickou oblast,“ uvedl ke spolupráci radní Vonka a dodává: „Marketing turistické oblasti je nutné budovat společně, do budoucna vytvořit síť organizací se společnými kompetencemi a nabízet společný produkt, který reflektuje základní trendy v trávení volného času, a to trend ke zdraví, trend k přírodě a trend cesty za kulturou.“

Společné setkání nastavilo směr pro budoucí marketingový rozvoj regionu Labe na německé i české straně, další jednání, na jejichž potřebě se dohodli všichni účastníci, povedou k dílčím krokům k uskutečnění společné strategie.

 

Připravil: odd. RRaCR a OTI

n
Zástupci německých hospodářskch komor při prezentaci

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 4.2.2012 / 4.2.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém