Orientační nabídka


 

Setkání českých a saských muzejníků v Kadani

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
6
Ústecký kraj patří mezi úspěšné subjekty, kterým se daří realizovat projekty s pomocí programu přeshraniční spolupráce Cíl 3 / Ziel 3 mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v Německé spolkové republice.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 6. září 2013

Vedle takzvaných velkých projektů je to i řada aktivit z Fondu malých projektů Euroregionu Krušnohoří, které se zaměřují zvláště na společná setkávání a výměnu zkušeností mezi českými a německými kooperačními partnery. Jedním z takových projektů jsou i Tajnosti z depozitářů muzeí Ústeckého kraje, v rámci kterého byla dne 13. června 2013 na Zámku Nový Hrad v Jimlíně slavnostně otevřena dvoujazyčná výstava představující zajímavé sbírkové předměty s poutavým příběhem. S touto výstavou se od konce října 2013 do února 2014 budou moci seznámit i návštěvníci Manufaktury snů (Manufaktur der Träume) v saském Annaberku-Buchholzi.

V rámci projektu se pořádají také setkání odborných pracovníků z muzeí Ústeckého kraje se saskými kolegy. Po jednání v Regionálním muzeu v Teplicích a  vernisáži na Zámku Nový Hrad v Jimlíně, to bylo setkání v bývalém františkánském klášteře v Kadani ve středu dne 5. září. Zde se účastníci setkání seznámili s muzejními expozicemi Městského muzea v Kadani a postupnou obnovou historického areálu kláštera. Na programu bylo i jednání o převozu a instalaci výše zmíněné výstavy k německým partnerům. Muzejníci si vyměnili poznatky ze své praxe a rovněž předjednali další putování výstavy po muzeích v Ústeckém kraji v průběhu roku 2014. Odpoledne se uskutečnila prohlídka Kadaňského hradu.

Tato setkávání přispívají nejen k vzájemnému poznání kulturního bohatství regionu na obou stranách hranice, ale v mnohém pozitivně ovlivňují a posilují přeshraniční vazby na profesní i osobní rovině.

Připravil Mgr. Adam Šrejber,

Vedoucí odd. kultury odboru kultury a památkové péče

Krajského  úřadu Ústeckého kraje

 

1
Jednání řídil Adam Šrejber

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 6.9.2013 / 6.9.2013 | Zveřejnit od-do: 6.9.2013-5.10.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém