Orientační nabídka


 

Severočeská vědecká knihovna by mohla být součástí kampusu v Ústí nad Labem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Severočeská vědecká knihovna by mohla být součástí kampusu v Ústí nad Labem
Hejtman Jiří Šulc se sešel s rektorkou UJEP Ivou Ritschelovou. Mluvili o financování vybudování univerzitního kampusu a také o místě, kde by mohla vyrůst nová Severočeská vědecká knihovna.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 28.6.2007

 

Severočeská vědecká knihovna by mohla být součástí kampusu v Ústí nad Labem

 

 

     Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se sešel s rektorkou Univerzity Jana Evangelisty Purkyně  Ivou Ritschelovou. Hovořili o univerzitním kampusu, který má vzniknout v Ústí nad Labem v  areálu bývalé nemocnice. Přestavbu nemocničních budov pro účely univerzity měli původně financovat soukromí investoři formou takzvaného PPP projektu. (Tedy Public Private PartnershipsPartnerství veřejného a soukromého sektoru.) Tuto cestu podporovala vláda Jiřího Paroubka. Nová vláda sestavená po volbách v roce 2006 však placení stavby pomocí PPP projektu neschválila. Univerzita chce proto peníze na vybudování univerzitního městečka získat ze strukturálních fondů určených pro období 2007-2013, tak jak to v minulosti navrhoval i hejtman Jiří Šulc.

       V souvislosti s kampusem hovořila rektorka UJEP Iva Ritschelová s hejtmanem Jiřím Šulcem také o možnosti přemístění Severočeské vědecké knihovny, která je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje, právě do areálu univerzitního městečka. „Myslím, že vědecká knihovna by měla být co nejblíže těm, kteří ji budou nejvíce využívat,“ řekl k tomu hejtman Jiří Šulc.  Dosud se v souvislosti s rozšířením prostor Severočeské vědecké knihovny uvažovalo pouze o dvou variantách. Tou první je přestavba stávající knihovny v ústecké Churchillově ulici a výstavba nového objektu v její blízkosti. Druhým návrhem, jak řešit prostorové problémy Severočeské vědecké knihovny, je přesunout knihovnu do budovy Muzea města Ústí nad Labem na Lidickém náměstí.

Další jednání na toto téma má proběhnout v úterý 3. července, kdy se hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc sejde s rektorkou UJEP Ivou Ritschelovou a také s ředitelem Severočeské vědecké knihovny Alešem Brožkem.

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 28.6.2007 / 28.6.2007 | Zveřejnit od-do: 28.6.2007-28.7.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém