Orientační nabídka


 

Severočeské farmářské trhy se v Ústí přestěhují na Severní Terasu

SFT
V sobotu 9. dubna startují v Ústí nad Labem Severočeské farmářské trhy (SFT). Z původně plánovaného Střekova se ale přesunou blíže svým návštěvníkům, a to do parku na sídlišti Severní Terasa. SFT pořádá občanské sdružení Český um – Artificium Bohemicum pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové a za podpory Ústeckého kraje a Krajské agrární komory.
 

 
 

V letošním roce budou trhy pořádány v Ústí nad Labem, Chomutově a Mostě. Cílem SFT je umožnit lidem v Ústeckém kraji pohodlně a pravidelně nakupovat od prvovýrobců či prověřených dodavatelů čerstvé a kvalitní potraviny s převahou těch z lokálních zdrojů, poznat tak svého dodavatele a díky přímému kontaktu spoluvytvářet a ovlivnit nabídku na trhu.

 

SFT začnou v Ústí v sobotu 9. 4. v parku na sídlišti Severní terasa, kde se pravidelně konají nejrůznější akce, konkrétně v místě vyústění ulice Stavbařů do parku. Změna lokality byla nutná z technických a organizačních důvodů.

 

Po prvním farmářském trhu budou SFT pokračovat hned následující týden speciální akcí. Ve dnech 15. a 16. dubna (pátek a sobota) proběhnou trhy u obchodního centra Forum, kde budou doplněny o bohatý kulturní program, soutěže a program pro děti s velikonoční tématikou. Další SFT v Ústí se budou konat až v sobotu 7. května opět na Severní terase, kde poté již v pravidelném čtrnáctidenním rytmu budou pokračovat až do prázdnin.

 

Farmářské trhy v Chomutově odstartují až poslední dubnovou sobotu 30. 4. na náměstí 1. máje a v Mostě na hipodromu v sobotu 14. května. Trhy v těchto městech budou mít měsíční interval a poslední letošní trhy se uskuteční v první polovině listopadu.

 

A na co se mohou návštěvníci trhů těšit? Už od začátku bude nabídka bohatá a postupem času, tak jak bude dozrávat sezonní ovoce a zelenina, se bude ještě zatraktivňovat. Na trzích se představí prodejci sýrů a jiných mléčných výrobků, tuzemští řezníci se svými masnými a uzenářskými výrobky, česká vajíčka a kuřata, med a další včelařské produkty, sladké i slané pečivo, chléb, ovocné šťávy, mošty i jinak konzervované ovoce a zelenina, české víno a pivo, ale také sadba, bylinky a mnoho dalšího.

 

Připravuje se i několik překvapení, dárky a soutěže o nabízené zboží.

 

Průběžně můžete sledovat informace na www.severoceskefarmarsketrhy.cz

 

 

Kontakt na pořadatele:

Adam Weber, weber@sympex.cz, tel.: 602 893 049

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 29.3.2011 / 29.3.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém