Orientační nabídka


 

Severočeské farmářské trhy v Chomutově přilákaly několik stovek lidí

logo
Zvědavost a krásné počasí přilákalo několik set obyvatel na první severočeské farmářské trhy, které se tentokrát konaly na chomutovském náměstí. Farmářské trhy byly slavnostně zahájeny hejtmankou Ústeckého kraje Janou Vaňhovou, primátorem města Chomutov Janem Marešem, náměstkem primátora Martinem Kloudou a Adamem Weberem, organizátorem farmářských trhů.
Tisková zpráva z 30. 4. 2011
 

 
 

Cílem tohoto pilotního projektu, který pořádá Ústecký kraj ve spolupráci s Občanským sdružením Český um – Artificium Bohemicum, za přispění Krajské agrární komory Ústeckého kraje, Hospodářské komory a společností Czech Coal, je umožnit obyvatelům Ústeckého kraje pohodlně a pravidelně nakupovat čerstvé a kvalitní potraviny od místních výrobců a pěstitelů.Tento cíl byl v Chomutově splněn a důkazem byly nejen spokojené tváře nakupujících, ale také obchodníků, kteří zde své zboží prodávali.

 

Každý z návštěvníků si přišel na své. Prodejci nabízeli například mléčné výrobky, uzeninu, pečivo, víno, perníky, ale také sazeničky či bylinky. „Jsem přesvědčen, že po takovémto úspěchu přiláká příští měsíc do Chomutova více výrobců a prodejců. Nejen proto, že obyvatelé mají o jejich výrobky zájem, ale také proto, že sezóna teprve vrcholí a výrobci budou moci nabídnout větší výběr a množství výrobků,“ sdělil Adam Weber, který pilotní projekt Ústeckého kraje pořádá.

„Jako Ústecký kraj se snažíme těmito trhy podpořit místní výrobce kvalitních potravinářských výrobků a přispět tak k jejich ekonomické soběstačnosti,“ dodala hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.

Na další farmářské trhy se mohou těšit obyvatelé města Chomutov již příští měsíc, a to 28. 5. 2011.

Farmářské trhy jsou také pořádány i v dalších městech Ústeckého kraje, zavítejte, prosím, na internetové stránky www.severoceskefarmarsketrhy.cz, kde naleznete všechny potřebné informace, pořadatelská města a termíny, kdy se trhy ve vaší blízkosti konají.

Severočeské farmářské trhy se konají pod záštitou hejtmanky Jany Vaňhové a finančně je podpořil Ústecký kraj.

 

a
Zástupci města Chomutov, zástupci Českého umu a hejtmanka Ústeckého kraje při slavnostním zahájení farmářských trhů

s

                                                      Farmářské trhy přilákaly několik set obyvatel

d
f
g
h
j
k
l
Primátor města Chomutov Jan Mareš, hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, náměstek primátora města Chomutov Martin Klouda a Adam Weber, hlavní organizátor farmářských trhů, při společné diskusi, jak ještě více obohatit trhyw
Návštěvníci odcházeli z trhů nejen s velkým nákupem, ale také s úsměvem na tváři

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 1.5.2011 / 1.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém