Orientační nabídka


 

Severočeské farmářské trhy v Jirkově

11
Pátým městem které bude hostit Severočeské farmářské trhy (SFT) se tuto sobotu 10. září stane Jirkov, od 8 do 12 hodin bude místem konání pěší zóna v Kostelní ulici.
 

 
 

Na podnět pana starosty Radka Štejnara a ve spolupráci s místní radnicí organizátoři z občanského sdružení Český um – Artificium Bohemicum připravili premiérové farmářské trhy na prostranství u kostela sv. Jiljí. Pro letošní rok se trhy uskuteční dvakrát, a to v soboty 10. září a 22. října. Pokud se trhy osvědčí, pro příští rok budou zařazeny do kalendáře SFT a mohly by se konat jednou měsíčně.

 

Jako na všech farmářských trzích pořádaných občanským sdružením Český um se budou nabízet kvalitní potraviny z produkce převážně místních zemědělců a malých výrobců z Ústeckého kraje, což by mělo rozšířit možnosti nákupu jirkovských občanů.

 

A na co se můžete již na prvním trhu těšit? Protože je farmářská sezona v plném proudu, organizátoři slibují bohatý výběr z nabídky sezónní zeleniny a ovoce a vše zaručeně čerstvé a české. Brambory, cibule, česnek, salát, zelí, kapusta, rajčata, papriky, fazolky, broskve, jablka, hrušky, švestky, bylinky – to vše bude pro vás připraveno v prvotřídní kvalitě a právě sklizené. Kromě toho samozřejmě běžný sortiment farmářských trhů, který můžete znát třeba z trhů v Chomutově – uzenářské a pekařské výrobky, med, domácí vejce, čerstvé mléko, velký výběr sýrů i dalších mléčných výrobků, mošty,chlazení pstruzi atd.. Protože k farmářským trhům patří i doplňkový prodej léčivých čajů či bylinek a přírodní kosmetiky, bude k mání i tento sortiment. Přijďte se sami přesvědčit.

 

Kromě premiéry v Jirkově pokračují farmářské trhy již v pátek odpoledne u OC Olympie v Teplicích a v sobotu dopoledne v Ústí nad Labem, tentokrát u OC Forum v centru města. I zde si budete moci vybrat z širokého sortimentu kvalitních zemědělských výpěstků a potravinářských výrobků. Těšíme se na vás.

 

Příští týden ve čtvrtek 15. 9. rozšíří řadu měst, kde se konají Severočeské farmářské trhy, Kadaň. Trhy budou od jedné hodiny po poledni na Mírovém náměstí.

 

 

Průběžně můžete sledovat informace na www.severoceskefarmarsketrhy.cz.

 

Kontakt:

Adam Weber, weber@sympex.cz, tel.: 602 893 049

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 9.9.2011 / 9.9.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém