Orientační nabídka


 

Severočeské farmářské trhy v Mostě

1
Po Ústí nad Labem a Chomutově se Severočeských farmářských trhů dočkali tuto sobotu i v Mostě. Od osmi hodin přicházely na hipodrom nečekaně velké davy návštěvníků. Z centra města je vozila speciální autobusová linka.
 

 
 

Návštěva trhů ohromně překročila očekávání organizátorů a hlavně prodejců, kteří přes počáteční nedůvěru v lokalitu mosteckého hipodromu nakonec nestačili prodávat a již kolem desáté první z nich hlásili vyprodáno! Což byla velká škoda, protože zástupy zákazníků nepolevovaly téměř po celé dopoledne. Potvrdila se tak myšlenka, že kvalitní produkt si svého zákazníka vždycky najde, a má tedy smysl v Mostě farmářské trhy pravidelně pořádat a hipodrom svou plochou a zázemím vyhovuje konání takovýchto akcí.

 

Propříště tedy všichni slíbili, že trhy budou větší a bohatší. Ale i tak se vyplatí přivstat si a na trhy vyrazit brzo. Protože se na trzích prezentují pouze malí zemědělci a výrobci a jejich produkce je omezená, farmářské trhy nemohou nikdy nabídnout rozsah a množství sortimentu nabízeného v supermarketech, zato však přinášejí zboží kvalitní a zaručeně tuzemské. Proto jsou třeba i ceny vyšší, ovšem u špekáčků z masa a sýrů z mléka je to cena férová.

 

A o co byl největší zájem? Kromě sezonní zeleniny a sadby, vyhlášené cibule z Račetic, kozích sýrů z Držovic a mléka z Braňan sklidily velký úspěch i mostecké domácí těstoviny, pekaři z Janova i Vejprt, žatecké pivo, víno z Třebívlic, žampiony i jiné houby či med z Jirkova. Jako už tradičně na všech trzích byly ale nejdelší fronty u řezníků a uzenářů.


Příště, v sobotu 11. června, se budete moci těšit na ještě širší sortiment s větším zastoupením zeleniny a ovoce, bylinek, masa, mléka, sýrů či třeba čerstvých ryb.

 

Průběžně můžete sledovat informace na www.severoceskefarmarsketrhy.cz.

1
Sobotní ráno na mosteckém hipodromu uvítalo zákazníky farmářských trhů

2

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 16.5.2011 / 16.5.2011 | Účinnost do: 30.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém