Orientační nabídka


 

Severočeské farmářské trhy začínají na konci února

sft
Pátá sezona Severočeských farmářských trhů (SFT) začíná již poslední únorový týden.
I pro letošní rok si pořadatelé ze spolku Český um – Artificium Bohemicum připravili řadu novinek a vylepšení. I tento ročník SFT se koná pod záštitou hejtmana Oldřicha Bubeníčka a za podpory Ústeckého kraje.
 

 
 

Kvalitní a čerstvé potraviny, ovoce a zelenina od malých výrobců a místních pěstitelů budou opět k dostání na Severočeských farmářských trzích, jejichž pátá sezona začne letos již v posledním únorovém týdnu. A to konkrétně v úterý 24. 2. v Ústí nad Labem na Mírovém náměstí, v pátek 27. 2. v Teplicích u OC Olympia a v sobotu 28. 2. na nám. 1 máje v Chomutově. Na začátku března se připojí i ostatní místa – 6. 3. Teplice, nám. Svobody, 11. 3. Kadaň a 18. 3. Litvínov. V průběhu jara se Severočeské farmářské trhy uskuteční i v dalších městech – Jirkově, Klášterci nad Ohří a Štětí.

 

A proč letos začínají Severočeské farmářské trhy již tak brzy?

„Letos začínáme už na konci února, protože jsme hned na začátek připravili první z tematických trhů, kterými letos chceme farmářské trhy zpestřit. Budou to trhy, které doplní zabijačkové hody. Kromě rozšířené nabídky nákupu zabijačkových pochoutek od různých řeznických mistrů bude přímo na místě i možnost ochutnat teplý prejt, jitrnice, ovar, polévku nebo guláš,“ uvedl Adam Weber z Českého umu a doplnil: „Při oficiálním pátečním zahájení Severočeských farmářských trhů u teplické Olympie bude dokonce možné získat jitrnice zdarma.“

 

Jaké další novinky si pro nás pořadatelé připravili?

„Na letošní rok připravujeme více tematických trhů, jako například jahodové, medové, jablečné či mezinárodní. Chceme tak trhy ozvláštnit a nabídnout zákazníkům větší pestrost,“ řekl organizátor trhů Adam Weber. „Kromě tradičních prodejců se na trzích objeví i prodejci noví, abychom rozšířili nabídku a sortiment. Rádi bychom také zvýraznili oceněné výrobce a výrobky, kteří obdrželi značku Regionální potravina nebo Potravina kraje Přemysla Oráče.“

 

Jak je to s kvalitou potravin nabízených na farmářských trzích?

„Český um, který pořádá Severočeské farmářské trhy, jako jediný v kraji své prodejce důkladně prověřuje a certifikuje. Tím zaručujeme, že na námi pořádaných trzích se prodávají potraviny kvalitní, s jasným původem a tak, jak se má. Tedy že se dodržují všechny předpisy a nařízení, které prodej potravin upravují,“ uvedla manažerka trhů Klára Polívková.

 

Severočeské farmářské trhy se konají pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje pana Oldřicha Bubeníčka.

 

Průběžně můžete sledovat informace na www.severoceskefarmarsketrhy.cz a facebookovém profilu SFT.


Zdroj: SFT

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 19.2.2015 / 19.2.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém