Orientační nabídka


 

Silnice R7

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Davida Hertla, ČRo (d.hertl@worldonline.cz)
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ, David Hertl, ČRo (d.hertl@worldonline.cz) ze dne 15.2. 2005

 

Dotaz (v původním znění):

prosím o stručné informace, co zajímavého se probíralo a jaké byly závěry, doporučení a případné závazky z dnešního (14.2.) jednání na KÚÚK ohledně silnice R7 mezi pány Šulcem, Aubrechtem a Falbrem.

 

Odpověď:

Hlavním bodem jednání, které proběhlo 14.2. byla skutečnost, že v Ústeckém kraji v současné době není žádná silniční komunikace dálničního typu. Hejtman Jiří Šulc jednal s poslanci a senátory především o tom, jak přimět Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), aby zintenzivnilo činnost při výstavě těchto důležitých dálničních komunikací a našlo potřebné finanční prostředky.

„Například co se týče komunikace R7, ŘSD dlouho s přípravou otálelo a teprve v letošním roce budou hotovy všechny investiční záměry na celou trasu silnice. Z toho vyplývá, že nás ještě čeká uzemní a stavební řízení, což je záležitost na tři až pět let. Neradostná je i situace kolem dostavby dálnice D8 v úseku přes České středohoří, kde jsme čtrnácti letech máme teprve uzemní rozhodnutí které je navíc napadáno u soudu,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

Účastníci schůzky se shodli na tom, že tuto problematiku bude potřeba řešit dvěma způsoby, a to jak už bylo řečeno zintenzivněním činnosti ŘSD, a dále tím, že by příslušené ministerstvo mělo upravit zákony do takové podoby, aby stavby komunikací, které jsou realizovány ve veřejném zájmu, nemohly být opakovně torpédovány. „Bude potřeba sladit v tomto směru naše zákony s legislativou EU, protože nikde v Evropě jsem se nesetkal s tím, že by se mohly takto prodlužovat výstavby komunikací ve veřejném zájmu,“ poznamenal hejtman Jiří Šulc.

Druhá část jednání se týkala především financování výstavby těchto komunikací. Řešena byla například problematika výstavby stoupacího čtyřpruhu u Chomutova, která byla zahájena loni a letos v dubnu bude pravděpodobně pro nedostatek peněz zastavena. ŘSD nemá podle všeho na tuto stavbu peníze a to přesto, že hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc v loňském roce vyzval ministra dopravy, aby ji zařadil do příslušného evropského programu. „Bohužel se tak nestalo a peníze na výstavbu zmiňovaného úseku teď chybí jak v rozpočtu ŘSD, tak i v rozpočtu EU. S poslanci a senátory jsme se proto domluvili, že ministra v této věci osloví,“ uzavírá hejtman Jiří Šulc.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 16.2.2005 / 17.7.2006 | Zveřejnit do: 31.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém