Orientační nabídka


 

Situaci na Šluknovsku se podařilo stabilizovat

1
Vedení Ústeckého kraje se v Rumburku setkalo se starosty Šluknovska. Na pracovním jednání vystoupil také ředitel Krajského ředitelství Policie Ústeckého kraje Tomáš Landsfeld a ředitel Úřadu práce Radim Gabriel. Nechyběla ani Agentura pro sociální začleňování či předseda výboru pro národnostní menšiny Pavel Vodseďálek. Starostové hodnotili velmi kladně činnost policie v regionu a konstatovali, že z hlediska bezpečnosti se podařilo situaci stabilizovat.
 

 
 

"Nestává se často, aby starostové děkovali policii, ale v tomto případě je to jistě zasloužené. Nesmíme ovšem zapomínat na činnost samospráv, bez které by problematiku sociálního vyloučení nešlo řešit. Na příkladu Šluknovska se ukazuje, jak je důležitá komunikace a spolupráce. Cením si práce všech, kteří se na kladném vývoji podílejí,“ zhodnotil na jednání výsledky aktivit starostů a dalších subjektů hejtman Oldřich Bubeníček.

Policejní ředitel Landsfeld upozornil na problematiku výroby a distribuce drog, která se výběžku také dotýká. Pro policii je toto téma prioritou letošního roku. Na to radní pro sociální oblast Martin Klika přislíbil, že také ze strany kraje se na drogovou otázku zaměří pozornost v podobě podpory terénních sociálních služeb.

Starosty potěšila informace z Úřadu práce, že jsou připravené finanční prostředky z Evropského sociálního fondu na veřejně prospěšné práce určené pro dlouhodobě nezaměstnané. Další informace o možnostech čerpání dotací na záležitosti související s bojem se sociálním vyloučením obdrželi od Agentury pro sociální začleňování.

Hejtman Bubeníček a radní Klika závěrem konstatovali, že přestože situace na Šluknovsku zejména z důvodu malé možnosti pracovního uplatnění nebude asi nikdy ideální, v současné době je zásluhou spolupráce samospráv a úřadů stabilizovaná a klidná. Další jednání budou následovat.

 

1
Hejtman Oldřich Bubeníček přivítal starosty, na jednáhí ho doprovodil radní pro sociální věci a bezpečnost Martin Klika a předseda výboru pro národnostní menšiny Pavel Vodseďálek (vpravo)

2
O bezpečnostní situaci informoval ředitel Krajského ředitelství Policie Ústeckého kraje plk. Tomáš Landsfeld

3

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 29.1.2013 / 29.1.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém