Orientační nabídka


 

Škola v Podbořanech má sluneční kolektor

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
4
Gymnázium a Střední odborná škola Podbořany, příspěvková organizace Ústeckého kraje, si velmi dobře vede při využívání dotací z projektů. Škola získala v rámci projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje velmi cennou učební pomůcku, soupravu na ohřev teplé vody slunečním kolektorem.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 9. dubna 2014

Celé zařízení je uzpůsobeno pro potřeby výuky žáků školy v řemeslných oborech. Je vybaveno diagnostickým zařízením, které umožňuje optimální instalaci podobných zařízení v praxi.  Přestože se jedná především o výukové zařízení, teplá voda se v instalatérské učebně určitě využije.  Zařízení  bylo pořízeno  podle požadavku školy, která se snaží o zařazování nejmodernějších pracovních postupů do výuky ve všech  oborech.

 

„Chceme připravit absolventy pro praxi tak, aby byli nejen kvalitními řemeslníky, ale aby dokázali pracovat s nejmodernějšími technologiemi,“ řekl Oldřich Bubeníček, hejtman Ústeckého kraje.

 

Nedílnou součástí projektu jsou i exkurze do nejrůznějších podniků a další formy vzdělávání, kde  se žáci seznamují s perspektivami svého oboru. Projekt podporující přírodovědné a technické vzdělávání v kraji má kromě nákupu nového vybavení i další poslání, totiž zvýšit zájem dětí o přírodovědné a technické obory vzdělávání. A tak i v Podbořanech pořádají pro žáky základních škol  odpolední kroužky, nebo projektové dny.  Další zajímavou formou jsou exkurze, přednášky odborníků nebo pro vlastní žáky praxe u budoucích zaměstnavatelů.

 

Z projektu  bude nově vybaveno pětapadesát učeben, které využije téměř deset tisíc žáků a osm stovek pedagogů. Náklady na realizaci projektu činí 146 milionů korun, částečně budou hrazeny z dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

 

Celý projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Připravil: PaedDr. Petr Brázda,

Odbor strategie přípravy a realizace projektů

1
Žáci se seznamují s novou technologií tepelného korektoru.

2
Projektový den pod vedením studentů gymnázia.

3

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 9.4.2014 / 9.4.2014 | Zveřejnit od-do: 9.4.2014-8.5.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém