Orientační nabídka


 

Školní rok zahájil hejtman ve Varnsdorfu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Školní rok zahájil hejtman ve Varnsdorfu
Při zahájení nového školního roku navštívil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc školy ve Šluknovském výběžku. Příspěvkovou organizací kraje je také Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola ve Varnsdorfu. Hejtman zde slavnostně zahájil provoz rekonstruované kuchyně. Rekonstrukci si vyžádal havarijní stav a závady, které byly zjištěny kontrolami krajské hygienické stanice i pracovníků odboru školství, mládeže a tělovýchovy krajského úřadu.
 

 
 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 5.9.2006

Školní rok zahájil hejtman ve Varnsdorfu

 

Při zahájení nového školního roku navštívil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc školy ve Šluknovském výběžku. Příspěvkovou organizací kraje je také Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola  ve Varnsdorfu. Hejtman zde slavnostně zahájil provoz rekonstruované kuchyně. Rekonstrukci si vyžádal havarijní stav a závady, které byly zjištěny kontrolami krajské hygienické stanice i pracovníků odboru školství, mládeže a tělovýchovy krajského úřadu. V kuchyni byla propadlá podlaha, uvolněné a chybějící části dlažby, technologické vybavení varny kuchyně bylo již zastaralé. Ústecký kraj do rekonstrukce vložil 10 milionů 310 tisíc korun. Výsledkem je nová moderní kuchyně, splňující všechny požadavky na provoz a hygienu.

     „Kraj dokázal, že se dokáže postarat o své zařízení, i když samozřejmě neustále a pravidelně slýcháme nářky, že peněz je málo a mělo by jich být víc. Kolik peněz získají krajské příspěvkové organizace, tedy i školy, však závisí také na tom, kolik peněz uvolní stát. Proto musíme šetřit a na jednáních Rady a Zastupitelstva Ústeckého kraje pečlivě zvažovat rozdělování financí,“ řekl při zahájení hejtman studentům a pracovníkům školy ve Varnsdorfu.

     Škola dále v první den nového školního roku slavnostně uvedla do provozu novou internetovou kavárnu. Ta má v budoucnu sloužit nejen studentům, ale i obyvatelům města Varnsdorf. Projekt „Internet datová síť“ byl realizován v období březen 2005 – srpen 2006. Výsledkem jsou zrekonstruované místnosti s 15 novými PC. I tento projekt financoval Ústecký kraj, na celkovou částku 4 miliony 316 tisíc přispěl 15%.

     Zahájení provozu internetové kavárny je spjato i s programem studijních oborů střední školy ve Varnsdorfu, která vychovává odborníky v informačních technologiích. Ředitel školy Jan Hodničák uvedl, že 70-80% absolventů školy pokračuje v dalším studiu na vysokých školách. Proto zdejší škola pracuje na akreditaci dalších programů pro vyšší odbornou školu.

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663,

roudnicka.s@kr-ustecky.cz    

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 5.9.2006 / 5.9.2006 | Zveřejnit od-do: 5.9.2006-5.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém