Orientační nabídka


 

Školství v Ústeckém kraji má zdravou páteř

1
Ústecký kraj dokončil další etapu optimalizace středního školství a vytvořil funkční systém páteřních škol. Ke zhodnocení celého záměru se na semináři sešli ředitelé škol zřizovaných Ústeckým krajem a také radní pro oblast školství Petr Jakubec a hejtmanka Jana Vaňhová.
 

 
 

Tisková zpráva z 6. září 2012

„V tuto chvíli jsme jediným krajem v republice, který má svůj samostatný program Páteřních škol, tedy  funkční základ, na kterém můžeme dále stavět celý optimalizovaný sytém školství v Ústeckém kraji. Právě díky síti Páteřních škol nám nebudou dramaticky chybět finance na vybavení či investice, dokážeme si poradit s úbytkem žáků. Díky tomu, že kraj ví, které školy jsou páteří vzdělávacího systému, ví také, kam směřovat prostředky pro další modernizaci a rozvoj,“ připomněla v úvodu hejtmanka Jana Vaňhová.

Ústecký kraj za poslední čtyři roky investoval do rekonstrukcí a modernizací školských budov více než miliardy (z toho 700 milionů z evropských dotací). „Zavedli jsme také motivační programy na podporu řemeslných oborů poptávaných trhem práce. Díky nim jsme studentům vyplatili více než 7 milionů a dalších 52 milionů korun jako příspěvek na dojíždění,“ řekl Petr Jakubec, radní pro školství. Dalších 12,5 milionu rozdal Ústecký kraj v rámci dlouhodobě podporovaného stipendijního programu pro vysokoškolské studenty. Díky slučování škol došlo v oblasti školství k úsporám více než 60 milionů korun, a to zejména díky uvolnění nevyužívaných budov a snížení provozních nákladů.

Prostor pro prezentaci výhod a úspěchů realizace programu Páteřních škol dostali i sami ředitelé. Shodli se na tom, že přestože proces slučování není jednoduchý, silná a stabilní škola s širokou oborovou nabídkou je pro žáky atraktivní a umožňuje jim kvalitní vzdělání s možností budoucího pracovního uplatnění. Ředitelé obdrželi také vlajku s logem Páteřní školy.

Ústecký kraj má v současné době 54 středních škol, z nich 14 již obdrželo certifikát Páteřní škola Ústeckého kraje. Další školy se o tuto prestižní značku ucházejí.

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

 

1
Konferenci zahájila hejtmanka Jana vaňhová, která poděkovala všem ředitelům za jejich práci. Po její pravé ruce sedí radní Petr Jakubec a vedoucí odboru školství Štěpán Harašta, zleva Oldřich Bubeníček, předseda výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost.

2
Radní Petr Jakubec a předseda výboru Oldřich Bubeníček předávají vlajku s logem Páteřní školy.

3
Ředitel Střední školy stavební a technické v Ústí nad Labem Vítězslav Štefl prezentuje své zkušenosti

4
Prezentovala také ředitelka VOŠ a SŠ zdravotnické v Ústí Miroslava Zoubková

5
Ředitelé technických škol převzali darem certifikáty na anglicko-české technické slovníky, které poslouží při výuce.

6
Pohled z úřadu - prezentuje vedoucí oddělení organizací a koncepcí Hana Poloncarzová

7
Ředitelé zaplnili celý kongresový sál.

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 6.9.2012 / 6.9.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém