Orientační nabídka


 

Sláva v Teplicích: Letos je to 200 let, co je poprvé navštívil Beethoven!

lvb
Evropsky významné lázeňské město Teplice si v letošním roce připomíná neuvěřitelných 200 let od první návštěvy Ludwiga van Beethovena. Ač sem tento velikán poprvé zavítal v roce 1811, jeho duch je v dnešních dnech přítomný na každém kroku. Přesvědčit se o tom můžete sami.
 

 
 

Lázně Teplice v Ústeckém kraji patří mezi skvosty v léčebných a relaxačních centrech, přízvisko „Salón Evropy“ nenesou náhodou. Málokteré zařízení se může pyšnit dlouholetou tradicí a opakovanými návštěvami osobností, jako byli Johann Wolfgang von Goethe či Ludwig van Beethoven, car Petr I., císař František Josef I. a řady dalších významných panovníků, politiků, filosofů či umělců.

 

„Jsem patřičně hrdý na to, jaký význam mají teplické lázně v Ústeckém kraji. Těší se oblibě jak u českých, tak u zahraničních návštěvníků a velmi rád vždy Lázně Teplice doporučím tomu, kdo se chce kromě klasické léčby také uvolnit a relaxovat,“ uvedl Radek Vonka, radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch.

 

Významné výročí Beethovenovy první návštěvy si Teplice připomínají několika způsoby. Byla vyhlášena velká soutěž, jejíž účastníci se dostali do slosování o poukázku na jakékoliv služby lázní (masáže, pobyty, apod.) a to v hodnotě až 3000 korun! Mimo soutěž si může každý významné jubileum připomenout díky obrovské plachtě v Lázeňské uličce. Ti, kdo se na oslavy přichystali, se mohli 2. září Beethovenem dokonce setkat. Největším lákadlem byly prohlídky lázeňského domu v doprovodu samotného Beethovena, které absolvovalo více než 400 zájemců! Nechyběly samozřejmě lázeňské pamlsky: lázeňská káva, čokoláda, bylinný likér, lázeňský med, křupavé oplatky a na špici všech mlsných návštěvníků kraloval Dezert Beethoven. A to není všechno, pro obrovský zájem budou kostýmované prohlídky s Beethovenem ještě jednou, a to 14. 10. 2011!

 

„Z hlediska cestovního ruchu mohu jednoznačně potvrdit, že Lázně Teplice patří mezi nejvyhledávanější cíle v Ústeckém kraji, a to zejména u zahraničních návštěvníků. Toto výročí je pro ně významné nejen z hlediska historie, ale zároveň lákadlem pro současnou klientelu,“ dodal radní Radek Vonka, který je zároveň spoluautorem projektu Brána do Čech.

 

Brána do Čech nabízí Lázně Teplice dokonce na prvním místě v nejlákavějších místech Krušných hor, o čemž se může přesvědčit každý, kdo si klikne na www.branadocech.cz. Aktuální informace, nabídky, výhody a především novinky ke 200letému výročí však hledejte na domovské stránce teplických lázní: www.lazneteplice.cz.

 

 

 

Připravil: odd. RR a CR ve spolupráci s OTI

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 29.9.2011 / 29.9.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém